Massor med färgglädje i regnrusket …

Det är lågt i tak, toppen är helt väck i dimman ...
Det är lågt i tak, toppen är helt väck i dimman ...

Lördag, men inget Ring så spelar vi” för min del. Jag skulle bli hämtad kl 10 för en färd till en utställning om quiltarbeten. Har varit med på samma för ett halvår sedan, och det är helt otroligt hur en del kvinnor – för det verkar bara vara kvinnor – kan åstadkomma fantastiska konstverk med hjälp av små lappar, nål och tråd.

Min kompis/chaufför kom kl 10 och vi styrde kosan mot stället ifråga. Det var gråmulet och starka vindar och massor med trafik trots den tidiga timmen en lördag. Vi kom på plats och steg i genom dörrarna – där var det ett sorl, skratt och rörigt – som det alltid blir när mång kvinnor samlas. Vi registrerade oss och styrde kosan mot kaffemontern. Alla skulle ha egna muggar med sig, var det sagt, och jag hade redan igårkväll ställt fram min – där stod den fortfarande … Min väninna hade gjort sammaledes, dvs glömt sin mugg. Men arrangörerna var beredda och vi fick låna varsin mugg och kunde få kaffe.

Jag gick runt och tittade på allt material som såldes, det var tillklippta bitar i olika mönter och färgställningar. Jag det fanns allt som man inte ens trodde kunde finnas. Bit per bit eller hopplockat i små buntar där färg och mönster stämde överens. Själv köpte jag en rulle med bitar av batikfärgat tyg, som jag skall ha till mitt (sedan två år planerade) överkast. Nu slipper jag fundera på infärgningen.

Jag kickade runt på alla färdiga arbeten som hängde runt väggarna och sedan var det dags för den personliga uppvisningen. Ja, först skulle en gubbe! stå och hålla ett tal och låtsas som om han visste vad det hela handlade om. Detta tyckte han att han kunde göra pga av att gav ut en tidning som handlar om quilt. När han äntligen var färdig så fick vi se olika arbeten. Kvinnorna som gjort dem gick upp på scenen och höll upp den ena otroliga skapelsen efter den andra. Jag satt för långt bak, så jag kunde inte fotografera, men sååå duktiga små kvinnor det sitter överallt och skapar de mest otroliga saker. Gäller över hela världen …

Jag var helt överväldigad då jag kom hem och så tittade jag på mitt arbetsbord, översållat av SWEA dokument …

Kapstadens silhuett ...
Kapstadens silhuett ...
De tre elementen ...
De tre elementen ...
Vilken gärgglädje ...
Vilken färgglädje ...
Solrosor ,,,
Solrosor ,,,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *