Många turer …

Nu har maken varit och beställt fast telefon och bredband. Han fick åka tre gånger, den första gången fick han vända hem och hämta passet, andra gången kom han hem med ett kontrakt, där vi skulle betala 170 kr mer i månaden, men i stället skulle vi få ringa gratis under kvällar o helger, inom Sydafrika. Nu känner vi inte så många här och jag tror inte de skulle uppskatta om vi använde vår kvot på dem.

Med detta abbonnemang så skulle vi dessutom slippa inkopplingssumman på 387.40 rand. (Ja, man har faktiskt decimalerna kvar här.) Jag påpekade för maken att det nog inte skulle löna sej i allafall. (Maken tycker inte om försäljare, och jag tror att det beror på att de kan intala honom till vad som helst … 🙂  Så han åkte tillbaka en tredje gång för att ändra kontraktet. Då tyckte de att vi skulle ha det så här första månaden, så slipper vi inkopplingsavgiften, och så kan vi ändra nästa månad …  Bra va’!  (Jag hoppas att de har rätt att det är så enkelt, och ingen bindningstid. Maken försäkrar att det är så enkelt …)  Igår fick vi veta att det skulle ta ca 3-4 veckor, idag två veckor – vi får se. Förra året skulle det ta ca 5-6 veckor.

Så har vår Handyman Malcolm varit här. Vi skall fixa lite i köket, i väntan på den stora renoveringen, som vi vet inte kommer att bli av denna säsong. Det är ett jättejobb, och vi har bara funderingar än så länge, så det behöver arrangeras om lite i köket. Han skulle återkomma i kväll med prisuppgift, och han skulle kunna börja på måndag. Vi får se hur det blir med det. Han skulle komma kl 11 och 12.30 ringde vi, då var han i möte + att hans klocka hade stannat – han kom halv ett.  Han har inte ringt i kväll heller, för att lämna pris, men det brukar ordna sej …

Det där med datorn … det finns en pytteliten ”skjutknapp” på framkanten, den hade jag tydligen kommit åt… Så många timmar, för så lite.  Tack Olof!! för dina snabba svar och ditt tålamod …

(Fast säg den glädje med datorer som varar, ikväll började Photoshop krångla i stället … men nu väntar jag tills i morgon.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *