Många hyllor blev det …

img_0813.jpg
Den skall inte blomma nu …

Jag fick en egen liten stund i morse. Maken skulle lämna in bilen till verkstaden. Barnen lyste med sin frånvaro, annars brukar alltid dotterdottern komma ner. Jag hann läsa hela första delen av Svenskan, grannen levererade – men det gick så tyst och snabbt, så vi hann inte träffa honom – bara tidningen som låg på trappan. Precis som i amerikat, fast vi sitter på en ö …

Sedan var det full fart, massor med tvätt – 3 maskiner – fantastiskt torkväder, hyllor som skulle upp, i badrummet. Hyllor som skulle lackas, i ”bastun”. Hyllor som skulle upp i ”barnkammaren”. Nu är allt gjort, och det känns i hela kroppen. Det är inte alldeles enkelt att sätta upp vägghyllor med två armar som samtidigt skall hålla hyllan i vågrätt läge, skruv och skruvdragare. Allt ser ok ut, men tre små tavlor som sattes upp på väggen blev helt bort i tok. Skyller på trötta gummiarmar och har sagt att den som kommenterar får själv rätta till det hela. Får se i morgon i vilket skick armarna är i, om det kan bli gjort då.

Sedan var det dags att montera den TV-antenn som vi köpt. En beskrivning som gjorde mej helt förvirrad, så jag beslöt mej för att titta på antennen istället och då löste det sej. Dvs. antennen är nu ihopsatt, men sladden … Jag hade en sladd som var lite för klen, men med isoleringstejp så fick jag det hela att sitta. När jag skulle testa så hade jag fel kontakt i andra änden. Irriterad så ”bytte” jag – dvs jag gjorde om alltsammans – och naturligtvis så kvarstod samma fel, hade ju samma grejor. Jag skall ha en hankontakt, men hade en hona – och det gjorde ju ingen skillnad att jag vände på det hela – tog bara tid …

Då gav jag upp, det var dags för middag och den skulle bestå av resten av strömmingen. Det skulle bli flundror idag, eftersom de stått några dagar så kunde jag filea dem – är ju omöjligt när de är pinfärska – åtminstone grejar inte jag det. Jag stekte flundrorna, och det blev lika gott som vanligt. Det roliga var att barnflickan ville testa att rensa, vilket hon gjorde med den äran. Sedan tyckte hon det var jättegott!! Hade tänkt lägge in resten i ättika, men det blev bara några stycken kvar, vi får se hur det blir – gott var det i alla fall …

img_0804.jpg

Jag har hittat en mattpiska, så nu skall det piskas mattor, eftersom ingen vuxen har tid, så fixar jag själv …

img_0805.jpg
Jag har en spade som jag kan banka med …

img_0808.jpg
Är man tillräckligt envis så, och det är jag …

img_0809.jpg
… Gott!! …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *