Måndag, sedan fredag …

Hur kan det vara fredag igen …?! Igår sade jag till Hilda, som kommer på tisdag och torsdag, ”See you on thursdag!, men det var ju torsdag. Vart tog de andra dagarna vägen? Det är något med tiden som inte stämmer – kan det vara den globala uppvärmningen …? Men i så fall är det något som fattas. Vi har inte den värme vi borde ha – kanske en tröst till er som läser detta och som bor i norden. Ljuset är jätteljust och solen värmer skönt, men vinden … Den är kall. Och för att ge exempel på hur kall den är så kan jag meddela att maken bytte till långbyxor innan vi gick ut i dag strax före lunch! Jag fryser ju alltid, oavsett, så jag är ingen tilförlitlig källa vad gäller temperaturer – men maken som lever i kortbyxor i stort sett året runt …

Idag har vi varit på inköpsrunda, maken och jag. Det var också första dagen för Sweornas lunch i SeaPoint. Jag räknade inte med någon anslutning, så jag hade maken som back up. Vi hade varsin inköpslista och bestämde träff hos ”gubbarna” kl 13.00. De hade fixat innergården och vi satte oss där och åt en varm lunch, även om solen sken och det var skönt.

Sedan fortsatte inköpsrundan, vi skall ha gäster på middag i morgon och råvarorna skulle köpas in. Naturligtvis fanns inte det som jag tänkt mig, trots att jag besökte samtliga matbutiker i SeaPoint. Men vi fick ihop tillräckligt så att vi kunde förbereda ikväll. Det blev en trevlig kväll i köket med Spanarna och DaCapo – så mycket roligare att laga mat då, även om det strulade med ett av recepten. Här skulle jag kunna skriva lite roligt om våra bekymmer, men eftersom jag vet att några av gästerna läser denna sida så tänker jag inte berätta. Det kom inte ut som det skulle utseendemässigt, men smaken är precis som vi ville att den skulle vara.

Nu är kylen fylld med diverse ätbart inför morgondagens middag, den första för den här säsongen – det skall bli roligt …

Det har gått troll i det där med bilderna – de kommer – men när …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *