För säkerhets skull …

Har fått lite skrämselhicka när jag fick respons på mina funderingar i går om datorn. De bekräftade mina egna tankar … Jag kan inte så mycket om datorer, men jag har förstått att den dator jag köpte för några år sedan inte bär sig åt som den dator jag köpte innan. Har ständigt problem med vanliga funktioner som hakar upp sig och inte fungerar. För att i nästa stund fungera eller i sämsta fall efter att jag startat om datorn. Men man kan inte hålla på och starta om en dator hela tiden – speciellt inte som den är så fruktansvärt långsam att starta om. Jag saknar min gamla dator, som f.ö. maken numera använder och som han har aldrig några problem med … Den tuffar och går som man förväntar sig att en dator skall göra …

Nu sitter jag här mitt i natten (igen …), jag som har bestämt att jag skall komma i säng i tid. Jag har nu säkerhetskopierat det viktigaste – tror jag. Skall kolla i morgon. Vet inte hur alert de små grå är efter en telefonkonferens på en urusel lina. Konferensen varade i nästan två timmar och det ekade och som extra tillskott så satt en av deltagarna och hostade – som jag uppfattade det – fritt i luren.

Den datorexpert som vi anlitade, till en förmögenhet – visade det sig när fakturan kom – skrev en liten fotnot på slutet om reload (kanske jag skrev om igår), men jag vet fortfarande inte vad det går ut på och hur jag skall bära mig åt. Som min syster konstaterade är snart uppe i kostnaden av en ny dator när man anlitar dem … Och så sitter man där fortfarande med sin gamla apparat.

Mig stör det extra att dessa problem jag haft med datorn försvinner så fort jag är i Sverige, där jag har service och tills i september också garanti tid. Kanske det beror på att då använder jag den mycket mer sparsamt, eller … Ja, jag vet varken ut eller in. Igår började den låta dessutom – så nu kör jag radio för att slippa ljudet – gör mig bara mer nervös och jag vet ju inte hur jag skall agera i alla fall. Nu skall jag sova (om jag kan) på saken och i morgon är en annan dag …

(Bilderna som jag lovade igår, glöm det – kanske de kommer i morgon …)

4 reaktioner på ”För säkerhets skull …”

  1. Det luktar virus, tycker jag.
    Här hemma är det kyyyyligt. Längtar till min resa i januari. Hoppas ni har det bra (det verkar ju så!) Kram.

  2. Usch! Nu blir jag schizofren … Det skulle betyda att mitt virus program – ej gratis- inte fungerar. Men nå’t konstigt är det ju uppenbarligen.

    Förstår att du längtar till värmen, men kan trösta dig med att vi har temperatur som normalt i tidigt juni. Dvs solen värmer, men vinden är kall – var det till någon tröst … ?
    Kram M

  3. Här bara blåser det Har fått sik och lögor som Olle rökt vi var på gravarna och tände ljus det var så fint kram Ulla Olle steker pannkakor med kantareller och fläsk få se vad det smakar hej då häsa Jan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *