Lite kaos är det allt …

Vi fortsätter i samma jetlags-anda. Dvs, mamma och ”nanny” (som Jenny kallar Kristin). De har verkligen hundpass. Jag erbjöd mej att de skulle ringa för avlösning, men så blev det inte och i morse fick jag veta att den minste sovit i 45 minuter … Halv nio tog jag över passet, då satt han i barnvagnen – utomhus – och sov. Men efter 45 minuter så var det dags att rycka in och ”skaka” vagnen – så somnade han om efter ca 10 minuter. Detta upprepades i tre timmar – sedan var han ”utsövd” och hans järnvilja/envishet – tog överhanden. Han var jätteduktig och hjälpte mej med att tömma dammen, fixa en massa andra saker … Det är en duktig kille – en riktig ”arbetsmänniska” (ett fånigt uttryck som maken plockat upp i Hälsingland…)

Själv sitter jag nu i lägenheten i stan. Har inte vågat att ringa (telefoner kan verkligen störa …) och fråga hur det går …

Jag har varit på Ikea och köpt till diverse nödvändigheter – för att det skall fungera …. Men tydligen hade halva Stockholm kommit på samma idé – där var kaos… Jag hade, som jag trodde själv, förberett mej med en lista med vad som skulle inköpas, mått osv. Jag lyckades mycket bra, tyckte jag själv. Jag plockade ihop alla hyllor som skulle till och – trots alla människor som verkligen vimlade och vimsade. Jag pusslade ihop hyllplan, som skulle skall skruvas upp både här o där – för att underlätta vardagen. Men när det kom till konsoler … Turligt nog så fanns där en tjänsteman och jag kunde fråga. Det visade sej att om man ville ha träkonsoler till hyllplanen så fick man vänta i två månader… Men han hänvisade till Claes Olsson …

Jag hamnade i en solidarisk-konflikt … Jag hade ägnat en halvtimme åt att få ihop de hyllplan jag behövde, men så skulle jag åka till Claes Olsson för att köpa konsolerna – som är förutsättningen för att sätta upp hyllorna på väggen. Kanske jag då skulle gynna Clas Olsson med att köpa även hyllorna där … Tröttheten segrade – i morgon blir det CO – hoppas de inte har brist på konsoler.

Nu skall jag krypa i säng, kommer antagligen att drömma om hur det går för barnbarnen, deras mamma och ”nanny . ..

img_0728.jpg
…….


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *