Late lunch …

Den fantastiska utsikten från balkongen ...
Den fantastiska utsikten från balkongen ...

I morse var det svårt att avgöra vilken tid jag vaknade. Våra nya blinds, som installerades igår – svarta – gjorde att ljuset filtrerades bort och det var inte flödande sol i sovrummet. Då ju solen går norrut nu, och vårt sovrum ligger i norr – så kommer den in och det är som att ha söderläge i Sverige. Lite konstigt innan man vänjer sig vid det. Nu är vi så vana vid att solen har sin bana i norr – tvärtom mot i Sverige, så att om vi inte är på platser där vi är vana vid hur det skall vara så blir vi lite förvirrade. Precis som vi blir med vänster och högertrafik … Svårt att förklara, man måste nog uppleva på plats.

Just nu är det stor aktivitet i mailen i min förening, men jag tog ledigt idag – vi var bjudna på lunch i Camps Bay. Hos ett par med en fantastisk utsikt, trevliga gäster och supergod mat. Sjötunga Margareta, som värdinnans make uttryckte det – den var bara så god. Värdparet hade varit i Hout Bay hos fiskarna och fått färsk sjötunga på morgonen. Vilken lyx!  Att någon gör sig besväret … !!

Det blev en mycket trevlig lunch, det blir gärna så med trevliga gäster. Vi var ca 12 stycken, varav majoriteten var svenskar, men fyra icke svenskar. Det hindrade inte att att det var högljutt sorl runt bordet och ingen ville gå hem. Så småningom så tunnades skaran ut, men de flesta av oss hann se solnedgången innan vi lämnade. En fantastisk lunch med andra ord …

Värdinnan med glad gäst ...
Värdinnan med glad gäst ...
Även de andra gästande damerna var glada ...
Fler gästande damer som var glada ...
Utsikten åt norr i ljuset av solnedgången ...
Utsikten åt norr i ljuset av solnedgången ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *