Kontraster …

img_4487.jpg

Idag var det dags för den månatliga Swea-lunchen. Den skulle äga rum i Helderberg, som ligger ca 1 timmes körning från Kapstaden. Vi var fyra damer i bilen och jag satt med kartan. Lätt som en plätt trodde vi, två av dem hade dessutom varit där förut. Vi hamnade i ett läge där kartan inte stämde överens med verkligheten – efter tjugo minuters körning så kom vi rätt, trots – eller tack vare kartan, det vet jag inte. Vi anlände i alla fall tjugo minuter sent, de andra var redan bänkade, maten beställdes in och alla tallrikar så väldigt delika ut. Ingen var missnöjd och jag var mycket nöjd.

Efter lunchen besökte några av oss ett projekt som drivs av en svenska, Dr Ingrid de la Roux. Hon har startat upp en läkarstation i ett av de fattigaste områdena, dit kvinnor får komma med sina barn. De får lära sej vikten av riktig mat för barnen och sej själva. Där finns textiltryck, vävning – både bildväv och minimattor. Man syr upp diverse saker till försäljning. En del saker var riktigt vackra. Man har också ett dagis och en förskola kopplad till det hela. Det var faktiskt intressant att få se. När vi var där, så var det ganska sent. En del barn hade redan gått hem, andra lekte ute och några sov fortfarande. Man hade madresser och filtar på golvet där de sov.

Ungarna var kul, de skulle ta ihand och tumma. En tyckte att jag skulle gå med honom till bussen …

När jag kom hem så hade jag fått meddelande om att nu är vår hemsida aktiverad, så om någon vill gå in och titta så gå in på www.swea.org  och välj Sydafrika, eller gå direkt  www.swea.org/sydafrika. Det är inte den tjusigaste hemsidan, men ni kan se våra första staplande försök ….

Känns tomt, och nu kommer spänningsvärken i axlarna, har inte haft tid att känna efter förut. Så det blir en tidig kväll med aloevera-salva, maken skall konsulteras …

img_4469.jpg
Det var full fart på lekplatsen …

img_4471.jpg
Den här unge mannen hoppade inför kameran, det var han som vill att jag skull gå med honom till bussen …

img_4474.jpg
Dessa småttingar sov en skön eftermiddagssömn, undrar hur det blir med nattsömnen …

img_4477.jpg
Ökenrally … ?

img_4480.jpg
Hos frissan …

img_4482.jpg
Någon som är sugen på grillad fårskalle …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *