Kommunikation – flygresor eller internet …

Nu har vi börjat stänga ner – i stugan. I stan samlas allt i olika högar. Det som skall med, det som skall upp på vinden, in i skåpen och det vi inte riktigt vet vad vi skall göra med. Mycket av det skulle vi vilja ta med till Kapstaden, men vi åker med nytt flygbolag och får bara ha 20 kg var och 6 ! kg i handbagage – inklusive datorn … Jag har nu varit bortskämd i flera år med att vara guld-medlem med 15 kg upp, dvs 35 kg + 10 kg i handbagage, exklusive datorn. Det är nästan svårt att fylla eller att orka bära. Men vi sparar drygt 4.000 sek per person genom att byta bolag, men tuffare regler… och – vi måste flyga via London … vore jag tonåring skulle jag säga blääh, nu är jag inte tonåring, men det betyder inte att jag gillar Heathrow bättre för det… Det är verkligen botten att flyga via London – all eventuell reseglädje tar man effektivt död på. Nu skall vi hinna ta oss igenom alla säkerhetskontroller (som man verkligen arrangerar överallt där det går att sätta upp en), och hinna med nästa plan via busstransport på rekordtid. Jag vill inte ens tänka på det i förväg.

Ja, det närmar sej, men än så länge är vi på marken i Sverige med allt som skall ordnas. Nu ikväll är vi tillbaka i stan – här har vi ingen bredbandsuppkoppling – första stressmomentet – allt jag skulle kolla – fixa – skriva. Har hafta tur de senaste gångerna jag varit här, jag har kunnat ansluta till ett oskyddat nätverk, men det är inte igång ikväll. Vilket jag så smått hade räknat med. Det har blivit så, man räknar med bredband – det har nu blivit lika självklart som att kunna lyssna på radio eller att se på TV. Maken tycker att jag skall koppla av och strunta i ”allt det där” … Vilket mer betyder att han är den typen som fortfarande förväntar sej all information kommer via brev i brevlådan eller ”det senaste” att kunna titta på nyheterna på TV … 😉

Men envis som jag är så hoppas jag på att kunna få en tillräckligt snabb uppkoppling via telefonlina, så att jag kan uppdatera denna sida…

(Det fungerade …. telefonlinan, menar jag.)

img_2128.jpg

Båtarna är på väg mot fastlandet – för vinterförvaring …?

img_2131.jpg

Ett ändlöst arbete …

img_2140.jpg

Vi lämnar ön …

img_2142.jpg

… med massor av packning – som vanligt …

img_2143.jpg

Civilisationen – mot solnedgången …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *