4 år som mormor …

img_9556.jpg       GRATTIS på födelsedagen Jenny !!
Min lilla Jenny är nu fyra år idag … Mitt första barnbarn. Jag väntade länge på henne, det är ju så nuförtiden, men till slut så kom hon. Jag har nog aldrig varit så nervös och rädd i hela mitt liv som den dag hon var på väg. Jag befann mej dessutom i Accra i Ghana och den blivande mamman/dottern i Californien. Himlen öppnade sej, det regnade och det åskade så som det bara kan regna och åska i Afrika. Jag ville gärna tänka att det var salut, men innan jag fick samtalet om att gått bra, så tvivlade jag. Hade jag fått vänta på besked några timmar till så hade jag trampat upp en ränna i marmorgolvet … Det fungerar faktiskt så, som på film, man går fram och tillbaka, fram och tillbaka – i timmar.

Nu gick allt som det skulle och idag firar hon 4 år. Jag har pratat med henne, även om jag fick ringa två gånger. Första gången var hon alldeles för upptagen med att fylla år för att ha tid att prata med mormor, samma andra gången jag ringde, men då ändrade hon sej efter en stund. Födelsedagsbarnets privilegium, man gör som man vill på sin födelsedag.

Själva har vi arbetat i trädgården, med den ändlösa veden. Vi har slitit som bara den, och är helt ledbrutna i kroppen, men när vi vände oss och tittade på vad vi åstadkommit … Så kunde man inte se någpn skillnad …

28juli2005.jpg

Här förstår hon att jag är hennes mormor …

img_3590.jpg

… vi lär oss att lukta på blommor …

img_9786.jpg

Jenny kom och hälsade på mej i somras, då är man så här glad …

img_9570.jpg

Men här skall hon snart åka hem igen, och hon ser inte ledsen ut för det …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *