Kayalicha …

img_2457a.jpg

Så söta i sina kökshandukar …

Några av oss damer här i Sea Point ställde kosan mot Kayalicha – en av kåkstäderna, där en svenska Ingrid Le Roux, driver en verksamhet för barn och mödrar. De får medicinsk vård, daghem till barnen och skola för de lägre klasserna. Under tiden arbetar mammorna med att trycka på tyg, sy olika saker och väva. Allt detta säljer de i sin butik. De får behålla 70%, resten går till omkostnader. De tillverkar riktigt fina saker.

Nu skulle barnen ha ett julspel, så söta …  Efter julspelet kom tomten och alla barnen, som idag var 250 st, fick varsitt paket. Sedan blev det varmkorv, läsk, godis och frukt. Det är så fint inne på den gård där de håller till – utanför är det en alldeles förfärlig miljö. Ja, ni som varit och hälsat på oss i andra länder i Afrika kan kanske ana – detta är värre. Men alla är så glada och har väldigt lätt för att skratta. Man kan inte vara annat än glad själv när man åker därifrån …

(Det har tagit tid med denna dagboksida – har svårt välja bilder av alla. Har dessutom prioriterat sömnen …. Lägger in några bilder ikväll/natt – men imorgon skall jag bestämma mig för vilka som skall komma in. Skulle vilja ha med alla …)

Vad månde bliva …?img_2522.jpg

Så många och nästan alldeles tyst …img_2441.jpg

Ho, ho, ho … Tomten låter likadant i Afrika …img_2463.jpg

img_2520.jpg

img_2488.jpg

img_2492a.jpg img_2529.jpg

Damerna i vävstugan …img_2541.jpg

Och så har ser det ut i kvarterat utanför Philani …img_2545.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *