Kalkon i repris …

Nu är glada julen slut, slut, slut – ja, för de flesta människor. Men inte för oss …

Vi brukar ju ha kalkonmiddag för våra vänner här i Kapstaden på annandagen. I år bar det sig inte bättre än att det var bara hälften som var på plats – lika bra det. Vi har nu blivit för många, vi får inte plats hemma hos oss. Maken och jag bestämde – före jul – att vi fixar två middagar, så får alla vara med …

Den ena är redan avklarad. Nästa ska bli av i morgon. Kalkonen ligger tinad i kylen och allt är inhandlat – men det ska erkännas att det känns lite konstigt att upprepa proceduren igen, efter en vecka. Det brukar vara ett år emellan … Det ska bli roligt att träffa vännerna, men kalkon middag. Det är ju lite julstämning med den. Jag brukar lyssna på Sveriges Radio och julprogram den dagen, medan matlagningen pågår. Känns lite julmysigt liksom … 😉

Vi har bestämt att det ska förbli julstämning, även om jag inte kommer att lyssna på julmusik i morgon. Julgranen, som normalt skulle varit utkastad, står kvar. Eftersom den är i plast ser den likadan ut – om än lite dammigare. Julstjärnorna däremot, de är totalt malplacerade och dessa får våra gäster inte uppleva. Hur många som nu vill uppleva jul fortfarande … 😉

I morgon bitti startar jag om med allt inför denna middag, får försöka hitta något roligt att lyssna till. Maken fick en bunt med sommarpratare i julklapp – det blir det som gäller – det är ju högsommar här.

Nästa år kan det nog inte bli någon kalkonmiddag – i alla fall inte här i vår bostad om alla ska kunna få vara med. Och att koka två gånger är inte ok för mig. Nu hoppas jag att det blir lika gott imorgon som förra gången. Precis som förra gången har jag inte fått tag i dill – till förrätten – får se om de har någon i morgon. Tvivlar på det.

Vädret har hoppat upp och ner i temperatur. Ikväll var det upp. Maken och jag fick någon timme på balkongen innan vi avslutade kvällen med Minnenas Television och Kurt Olssons Fådda blommor. Avsnittet där Jerry Williams och Claes Eriksson var med. Två av mina favoriter – så unga de var …

Har tagit en hel del bilder, med min nya fina telefon – jättefint – bara det att jag inte vet hur jag får över dem i datorn – än. Gick häromdagen in på manualen, som numera ligger på nätet, och konstaterade att det första jag ska gör är att ladda ner ett program. Jag är mycket skeptisk till sådant och stängde ner. Måste läsa på först vad det är jag måste ladda ner och varför. Så jag måste ta med kameran i fortsättningen – igen …

Grattis! Kära dotter och svärson på er bröllopsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *