Hurra för SVT Play …

 

Tänk, jag har inte fattat att det är nytt år. Jo, egentligen, men inte att det bara är två dagar sedan. Jag har dåligt samvete för så mycket, jag tror att det är flera dagar sedan … Hur knasigt det nu kan låta. Inatt hade jag den mest konstiga, verkliga dröm. Jag vaknade stressad och kände hur hjärtat bultade och konstaterade att så här får jag inte drömma – jag kommer att få infarkt – somnade igen med någon slags viljestyrka som styrde om drömmen … Men vad gör man åt sådant. Jag kommer precis ihåg vad jag drömde – ni får inte veta – så osannolikt, men så verkligt om det nu skulle vara så som det hände i drömmen … Det är inte första gången jag stressar upp mig i sömnen, händer ganska ofta.

Läste någonstans om att stress och för lite sömn leder till övervikt. Vad ska man då säga om mig som sover alldeles för lite och som alltid stressar i mina drömmar – tolkar gärna in detta då jag inte lyckas med att minska i vikt, trots bra mat och inga onödor.  Tycker varken om kakor eller sötsaker, även om många tror det …

Vi har fortsatt att njuta av vår ”upptäckt” – dvs., det går alldeles utmärkt att titta på SVT Play … Måste erkänna att jag inte riktigt förstår. Sveriges Radio ”buffrar” fortfarande och jag får ibland krångla med att starta om – men inte SVT Play. Det enda som händer är att ibland går det ner i antalet pixlar – dvs., bilden blir lite otydligare och man ser tydligt rutorna. Men detta sker så sällan och stör aldrig ljudet. Knock, knock … Nu får vi se till att öka på vår månatliga ranson av gigabytes – man tar betalt för allt här. Har antagligen redan skrivit om att vi inte kan fylla på själva, trots säkerhetskod. Man måste ha inhemskt kreditkort.

Ja, det ska bli roligt att kunna följa en svensk nyhetssändning och annat – Sveriges Television är bra … Man kan prenumerera på SvT World, men då krävs en parabol på ca 3 m i diameter och det kostar några hundralappar i månaden – kan det nog vara värt. Men en så stor parabol – var skulle vi placera en sådan … Såg också en blänkare om att kunna prenumerera via nätet – men har inte hunnit undersöka än. Är ju ensam i familjen om att försöka ”klura ut” allt vad som gäller teknik. Maken har många bra förtjänster, men har inte riktigt lämnat stadiet med kortvågsradio, vilket märks hur han hela tiden vinklar om antennen på vår lilla FM radio. Han har brutit av några stycken hittills. Kortvågsradion – vilket ska erkännas – var helt suverän under de första åren vi var ute. Även om det ibland var med risk för livet som han hängde över balkongräcken för att få den bästa täckningen …

Vi har en FM-sändare och detta gör att vi lyssnar på Sveriges Radio när vi är i andra rum och fixar med annat – speciellt i köket är det trevligt. Det är åtskilliga program som avnjutits under vår matlagning. Ett av favoritprogrammen är Da Capo – suveränt ”matlagningsprogram”, men också Eldeman i P2, men det ska tydligen utgå pga. av ”Tablå-ändringar”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *