Julkonsert i det gröna …

Den underbara vyn i skymningen …

 

Igår, lördag tog maken och jag en promenad längs vattnet. Vädret var ”svalt” och skönt. Temperaturen hade sjunkit från runt trettio till ca 24 och det kom fuktig luft från havet. Vi bestämde oss för att sätta oss på vårt ”vattenhål”. Det fanns en plats i skuggan och till en början tyckte jag det var för svalt, men då var jag lite varm efter promenaden.

Vi blev sittande en stund och under tiden damp det ner hängflygare på strandremsan på andra sidan gatan. Jag måste säga att en del imponerade med att dimpa ner så perfekt att de bara behövde promenera lite vid landningen. Andra fick springa och ytterligare någon ramlade omkull. Vi såg inget misslyckande dock. Kanske vore något för maken och mig att prova. Många får ju fallskärmshoppning i present – vilket jag absolut vägrar. Vet inte om jag är intresserad av att följa med en luftballong längre, så många incidenter nu för tiden. Vi har ju sett krissituationer från vår balkong i Sverige. Åtminstone ser det ut som kris – de är för lågt och de eldar o eldar med sin gas – men lyfter inte.

Jag satt en gång på bussen vid Stadsgården och såg en ballong som släpade i vattnet strax innan de närmade sig Blekholmen (stavningskontrollen vill att den ska stavas så – rätt?). Eftersom bussen fortsatte sin färd vet jag inte hur det gick.

Näe, det här såg faktiskt mer lockande ut. De startar på Signal Hill, ett mindre berget här i Kapstaden. Vi ser dem från balkongen hur de cirklar över berget länge innan de ger sig ner över Sea Points byggnader. Det är väl i så fall det skedet som skulle få mig att tveka. Byggnaderna här är inte mjuka precis och de är många, åtskilda av trafikerade gator. Ska fundera på saken .

Idag har vi varit på julkonsert i Kirstenbosch, den fantastiska botaniska trädgården. Där var fullt med folk redan när vi kom, trots att vi var tidiga. Men vi hade tur att hitta en parkering nära ingången. Vi chansade helt enkelt och det gick vägen. Det var så mycket bilar att de stod parkerade minst en km från ingången längs gatan.

Tyvärr var det inte samma mysiga stämning som det brukar. Massor av barn som sprang omkring hela tiden och jag hade otur att de fann en väg ut ur folkhavet precis där jag satt. Det brukar vara barn annars också, men lugnt och stilla. Jag tror att det beror på att i kväll fick vi inte riktiga ljus, som man håller i en papperspåse mot ev vind, då måste barnen sitta stilla för att inte påsen ska börja brinna. Ikväll fick vi ”hokuspokus-rör” rör med en flytande vätska i en hemsk neongrön färg. Ungarna hade jätteroligt med dem. Svängde runt, kastade upp i luften osv … Det blev lite väl livligt och de hade inte tid att lyssna till julprogrammet. Vi fick i alla fall uppleva den vackra vyn över staden i skymningen och sedan mörkret med den vackert upplysta scenen …

Man har alltid mat och dryck med sig. Vi hade kycklingvingar med guacamole och minitomater. Jättegott!

Japp! Idag var det möjligt att baka några pepparkakor. Köket höll bara en temperatur på 24 grader på förmiddagen …

Närbild på de söta barnen …
(Tack kära dotter för kameran.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mycket ljus, men kanske inte så stämningsfullt …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här stämningsfullt var det med stearin ljus i papperspåsar …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här kommer de …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här landar de, ser inte så svårt ut – eller hur …?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *