Inomhusväder …

img_1011.jpg
Det här är vad som finns kvar av blomning, tre halvvissna vallmo …

Vi sov i stora huset inatt, nästan lite ovant, men inte helt. Dvs jag sov inte i vår vanliga säng. Visste inte hur ofta jag skulle behöva stiga upp, så jag lade mej i vardagsrummet. Men det blev bara en uppstigning kl 4, med blöjbyte, ett uppvaknande en halvtimme senare, men där gossen somnade om. Sedan vaknade han kl halv 6, men då ville inte jag stiga upp, så jag gick in i hans rum och sade att han skulle lägga sej och sova, men han ville inte – så jag frågade vad han skulle göra. Han ville ha vatten och lade sej ner, när jag kom med det så var det spöket Laban som skulle få – gosefiguren. Jag lade mej i sängen bredvid och han kikade på mej några gånger, men låg faktiskt tyst till kl 7 – då kunde till o med mormor tänka sej att stiga upp.

Han var på ett strålande humör och vi hade trevligt. Sedan ringde Farmor och berättade att de var på väg med storasyster – just som jag skulle ta hand om en mindre trevlig blöja, och när det var klart sprang han rakt in i en utdragen skärbräda, stackarn. Eftersom jag inte har sådana där trevliga figurer i kylplast, så fick det bli en biff – det fungerade det också och han fick inget märke – men han var ledsen.

När det var nedkylt, tröstat och klart så gick vi ner till bryggan, där maken var på bryggmöte. Barnbarnet lämnades där medan mormor åkte över vattnet för att hämta dotterdottern. Han är väldigt sällskaplig av sej tyckte det var trevligt att vara med på mötet och hade tydligen sagt ”Jaha..” till allt och charmat alla.

När jag kom tillbaka med hans syster, så var det korvgrillning och de fick varsin korv, de åt bröden – men korven blev över. Syskonen var klart glada att se varandra och lekte, ibland lite vilt, med varandra tills mamma kom. Hon hade varit i sin gamla lägenhet och hittat en massa saker som hon lekt med som barn – succé …

img_1010.jpg
Jag skall också lösa Melodikrysset – precis som mormor …

img_1018.jpg
Mamma hade med sej en cowboyhatt idag, en rosa, wow …

img_1020.jpg
… och sin gamla docka, Skrållan, som hade mammas bebiskläder på sej …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *