Härliga Hälsingland …

Ljuvliga Dellen ...
Ljuvliga Dellen ...

Här har varit full fart sedan vi kom. Vädret har varit sol , regn och sol igen. Idag har jag krattat gammalt gräs iförd trosor – hade inga shorts – och ett linne. När jag skulle börja tittade jag på termometern innan och konstaterade 18,5 grader bakom huset och där ligger ändå en liten snödriva kvar. Inte mycket men ändock. Det var fullt tillräckligt med denna minimala klädsel. Efteråt blev det full tvätt av hela kroppen utomhus, utan att frysa. Vilken dag!!

Vi var bjudna till kusinen och hans hustru för att äta surströmming – årets första. Oscars från förra året – den absolut bästa – och den var fantastiskt god. Den serverades med mandelpotatis och tunnbröd. Mmmm …

Vi kunde dessutom sitta utomhus på deras veranda nere vid sjön. Jag som normalt fryser satt i min tröja och kusinen debuterade att gå barfota. Dellen visade sig från sin absolut vackraste sida – den är alltid vacker – men det var vindstilla och vi blev sittande hela kvällen.

När vi drog oss tillbaka vid tio-tiden var det fortfarande ljust, solen hade precis försvunnit ner bakom bergen. Inget behov av ficklampa.

Vilka härliga dagar vi har haft, temperaturen har verkligen varit på vår sida, vi har inte frusit alls. Nu får vi se hur det blir i morgon – det är fortfarande mycket varmt ute och alldeles molnfritt. Morkullan flyger över lite då och då. Igår såg jag slagugglan?, en jätte uggla som kom flygande över tomten …

Bara början ...
Bara början ...
Det ska va' Oscars ...
Det ska va' Oscars ...
Snart är det dags ...
Snart är det dags ...
....
....
....
....

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *