Fredag – och den trettonde …

Solen sken i morse och jag satt på balkongen och drack mitt morgonte. Men det är stor skillnad nu mot när vi kom  för ca en månad sedan. Då flödade solen in på hela balkongen, nu står solen så mycket högre och så mycket mer i söder att den bara fyller halva balkongen.

Det är ju så här nere att man skall ha balkongen i norr = lika med söderläge i Sverige. Men samtidigt stämmer det inte riktigt och man är ganska glad att man inte har sol hela dagen på balkongen. Försök att få ihop det om ni kan …

Jag har varit på trevlig lunch med Sweor, sedan mötte jag maken på gatan när jag var på väg hem och han på väg bort. Vi kompromissade och satte oss på en restaurang där han åt en lätt lunch och vi båda tog ett glas vin. 14 kr per glas …  Han åt musslor kokta i vin, grädde och vitlök för 40 kronor. Själv hade jag tidigare ätit en omelett med champinjoner och ost, en flaska vatten, ett glas rött vin, en kopp kaffe med varm mjölk för 74 kronor.

Solen sken hela dagen, men lagom till att vi skulle kura framför TV:n så kom regnet och det kyliga vädret tillbaka. Vi åt en mycket lätt middag, sedan blev det en ”rulle”. Maken, som underligt nog, gillar boxning, inrättade sig framför ”abbonnemanget” och jag valde ut en av mina favorit filmer (Calender girls) och satte mig framför min dator med hörlurar. Eftersom skärmen är större än vår gamla TV och ljudet så mycket bättre med hörlurar, så är det ingen uppoffring …

4 reaktioner på ”Fredag – och den trettonde …”

 1. Det låteer som en smart lösning, har själv tittat länge på datorn istället för tvn men jag har inte tänkt på lurar, då får man ju dessutom ”vara ifred” om det är en sån film 😉

  Låter såklart motsägelsefullt det där med sol och väderstreck, men kan tänka mig att precis som i ”bästa läge” här så blir det lite väl varmt…
  Iallafall så behöver jag inte längre oroa mig att lägenheten skulle vara för mörk, -visst inte mäter den sig med ljuset i huset på udden, men det är inte något att deppa över heller!

 2. Hej, hej!
  Jag nog fick man veta att det var fredagen den 13:e igår. Flög hem från Monastir och fick platserna 13… Tänkte hur ska detta sluta, men vi damp ner som planerat på Landvetter.
  Även vi har haft lite kallt i Sousse. Några regnstänk en dag, men för det mesta kalla vindar, växlande molnighet. Men i torsdags kom värmen tillbaka och även igår var det kanon!! Typiskt. Fast vi är ju i alla fall beige. Så nu ska här tvättas, packas om för att åka till Norge på måndagmorgon!
  Ha det gott så länge!
  Kram
  Kicki

 3. Prova med hörlurar (sådan skillnad), fötterna i högläge, ett glas vin eller en kopp te och en ”tjejrulle” = livskvalitet … 😉
  //M

 4. Ja, man pratar om ”klimatförändringen”, men hittills verkar det mest vara i omvänd riktning – dvs klimatet blir inte varmare – tvärtom …

  Hoppas ändå att ni hade en avkopplande tid där nere, trots vädret …
  Kram
  M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *