Fredag, men inte den 13:e …

Det var en dag som kunde ha varit den 13:e. Så mycket som gick fel hela dagen.Det började med att jag lovat Hilda att vi skulle baka mjuk chokladkaka på förmiddagen. Hon skulle egentligen ha kommit igår, men erbjöd sig att komma på fredag i stället och arbeta hela dagen. Jättebra, det var rätt mycket tvätt och en hel del annat då hon varit försenad den sista veckan och inte arbetat så många timmar.

Hilda kom kl 9, som bestämt var, men hon säger att hon bara kan stanna till klockan 12. Hon skall till frissan …  Hurra. Där var knappt ens tid att göra kakan. Jag gav mig och köpte ingredienser och så skulle jag köpa sockerkaksform – hon skulle ha en med sig var det sagt – men hade ingen. Det fanns heller ingen i butiken. I nästa butik fanns en defekt pajform med löstagbar kant. Jag tänkte att det ju faktiskt är bättre då jag aldrig bakar sockerkakor. Det fanns inget pris på den, så jag hittade en liten människa som skulle ta reda på priset, vilket hon gjorde inom 5 minuter. Jag bad om ett bättre pris, då den ju var lite defekt. Hon skulle ta reda på det också, efter 20 minuter så väntade jag inte längre, utan gick för att hämta ut min matkasse, som var inlämnad på förvaring.

Expediten kom springande, men hade inte hittat chefen, men pekade på honom. Han stod strax intill mig och hon skulle ge mig formen så att jag kunde fråga. Det får du göra, sade jag till henne. Men jag såg att hon inte vågade. Så jag frågade honom, han svarde att han inte kunde sänka priset då han fick fullt pris tillbaka själv från leverantören. Så kundvänliga är de i min affär.

När jag skulle hämta ut min matkasse, så var disken obemannad. Jag fick jaga efter någon som kunde lämna ut min kasse. Då hade jag varit borta mer än en timme och hade fortfarande ingen kakform. Själv skulle jag åka till Waterfront för ett lunchmöte och hade planerat att åka tidigare för att köpa skor och nu skulle jag försöka hitta en kakform också. Det fortsatte att haka upp sig så några skor blev det inte.

Sedan kom den trevliga stunden på dagen, Fredagslunch med Sweorna. Det var ett gäng glada tjejer träffades och pratade. Det är inte att ta fel på när det är Sweor som träffas. Vi blev sittande så länge, och jag hade tid hos doktorn kl 16. Jag letade efter kakform, men det fanns inga i de två butiker som jag besökte. I den ena fanns det en likadan pajform, som tidigare, men 10 kr dyrare. Jag köpte den, trots att den inte heller var perfekt. Så fick jag syn på en juciepress av det märke som jag fått rekommenderat, det var extra pris så jag köpte den också. Skall ju dricka grönsaksjuice varje morgon, enligt order.

Ute på gatan igen så kom naturligtvis inte bussen, det fick bli taxi. När jag var hemma igen så var jag så trött av allt, men kanske mest av akupunkturbehandlingen, jag höll på att somna i stolen. För att pigga upp mig så gjorde jag i ordning morötter, broccoli och gurka – nu skulle här pressas juice. Det blev något konstigt i botten och jag fick lov att tillsätta vatten för att det överhuvudtaget skulle snurra runt. Jag fick fram en brunaktig sörja som smakade vattenskadat och det var sked som gällde. Jag hade köpt fel maskin, det var visserligen samma märke och såg ut som en mixer – och det var precis vad det var – ingen juicemaskin, har ingen aning om hur en sådan ser ut.

Jag bestämde mig för att strunta i Hildas kaka, tänkte att hon kanske inte hör av sig i alla fall, vilket hon inte gjorde. Men nu har jag i alla fall en pajform …

Marita, Grattis på födelsedagen!   Barbro, Grattis på namnsdagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *