Framför datorn …

Nu sitter jag här igen med mina hörlurar och lyssnar på min fantastiska musik.

Idag har jag deltagit i en datakurs i Photoshop. Visserligen via webben. Det finns ett webb baserat företag som är mycket professionella och som delar med sig gratis. Just nu är det Friläggning – dvs hur man kan plocka ut ett motiv ur en bild och placera det på annat ställe utan att ser syns att man fuskat. Jag har fuskat i detta tidigare, men är långt ifrån bra, den här kursen är avancerad och mycket bra.

Det bästa är att jag kan backa när jag inte fattar – och det är tyvärr alldeles för ofta. Dessutom jobbar de i den senaste versionen av Photoshop, min version är 13 år gammal på den dator jag har med mig. De har programmet på svenska och mitt program är på engelska. Men eftersom det sker via webben så pausar jag helt enkelt och letar mig fram, det spelar inte så stor roll att mitt program är gammalt. Funktionerna finns där, men under andra menyer. Blir lite imponerad av det måste jag säga. Med tanke på hur dyrt programmet är att köpa – även idag. Mitt gamla program har samma funktioner …

Blev så ivrig på skolbänken att det inte blev någon promenad idag, maken var på gubblunch så jag kunde jobba ostört.

Jag har också fixat ett annat problem – har nu kopplat in mig på den tjänst jag betalat för. Installerade ju för ca en vecka sedan men har blivit nekad tillgång till tjänsten. Skaffade en annan gratistjänst i 5 dagar – som gick ut efter två dagar, sedan ville de att jag skulle teckna upp mig. Pilutta dem – erbjuder man 5 dagar gratis provtid så ska jag ha det inte två. Vi kopplade upp samma tjänst på makens apparat – samma sak, efter två dagar vill de teckna avtal.

Vet inte vad som gick fel med den betalda tjänsten förut – när jag försökte idag fungerade den direkt. Men hade bekymmer igen efter några timmar  – då gjorde jag det ”obegripliga” – man startar om datorn så fungerar det.

Nu har jag strulat en stund igen – har laddat upp de bilder jag tog i går på telefonen. Det blev en process som tog många minuter – tur att vi har uncapped. Något fel gör jag, klarar inte det här med mobilen och bilder – det blir pannkaka. Måste lära mig att organisera på något sätt …

PS. Av någon anledning blir det stora avstånd mellan bilderna – kan inte minska det – då försvinner bilden, bara att finna sig i det tills vidare …

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *