Appar …

Jag har tagit till mig en del nymodigheter i cybervärlden – heter det så, eller är jag helt fel ute – antagligen. Dottern tipsar, installerar, ger goda råd och jag tycker allt är toppen. Så skiljs vi åt och jag kommer inte ihåg hur det fungerar och så ebbar det ut … Tråkigt tycker jag för jag vill så gärna vara med – det är så mycket bra som kommer fram, men jag är antagligen för ”analog” i mitt tänkande.

En app hon har laddat ner på min telefon och platta och som jag har jättemycket glädje av är en musik app som lyssnar på vilken låt som spelas och talar om artist och namn på låten. Den använder jag väldigt ofta – inte minst när jag löser Melodikrysset. Fusk, javisst, nu löser jag inte krysset så ofta – men spelar det någon roll när det är ca 50.000 som skickar in svaren. Inte en chans att jag kommer med de få gånger jag skickar in.

Men, framför allt använder jag appen när jag hör musik jag gillar. Har nu en fantastisk samling i Spotify, som jag inte heller riktigt begriper mig på. Man ska kunna göra egna listor, ta in Sverige Radios listor osv – fattar ingenting. Har fullt sjå att förstå mig på hur jag hittar min musik. Just nu har jag hittat den och har den i hörlurarna – så bra …

Vilken fantastisk musik det finns nu för tiden, vilka artister. Jag tillhör ju ”rockmusikens” fans, bl.a Elvis, Little Richar, Brenda Lee – ja, listan kan göras lång. Så många artister jag inte kan namnen på – men den nya appen har lärt mig massor. De gamla artisterna är bra, men de nya är också jättebra – jag vill ha bra komp, de olika instrumenten ska sticka ut och en sångröst som är speciell och det finns gott om sådana artister idag. Bl.a. Robyn, Amanda Jensen, Miss Lee, Laleh – ja, listan kan göras lång bland svenska artister, och även alla utländska artister. Med hjälp av Spotify ska jag nog kunna lära mig namnen – det är mer än vad jag kan på mina gamla favoriter från min ungdom.  Roligt att så många är tjejer – faktiskt förvånansvärt många bland mina ”gilla låtar” … Just nu spelas Ugly Heart G.R.L. – bra.

Egentligen skulle jag försökt installera en tjänst jag köpt, men klarar inte av fikonspråket … Ska försöka igen i morgon – se om jag kan få support. Det fick bli den här sidan istället och Spotify.

Tog bilder idag på promenaden men konstaterade att jag tog bilderna, som skulle med här idag, med min telefon. Den är totalt bortkopplad från nätet här nere då jag installerat ett kontantkort. Gjorde misstaget förra året att inte stänga av internet – det tog slut på några timmar. Ska försöka föra över bilderna i morgon, vet att det finns olika sätt, annars får jag ta nya bilder med kameran i stället – på ”gammaldags” vis.

Och nu avslutar jag med ”Grace Kelly” med MIKA i lurarna …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *