Förlängd ledighet …

Jag har haft förlängt jul/nyårs-lov … Därför har jag inte varit inne här och skrivit – det behöver man inte när man har lov.

Det har varit mysiga kvällar då vi tittat på julklapps-dvd-er. Parlamentet och Nöjesmassakern. Fortfarande har vi några svenska klassiska deckare kvar som vi skall njuta av. Värmen har kommit emellan – det har varit balkongväder nu i några dagar. Ikväll är till o med balkongen för varm.

Jag har duschat svalt – suttit där ute iförd endast handduk. Gick in för att hämta ett glas kallt vatten (för att komplettera vinet) och hörde då hur Skypen på min dator stod och ringde. Kärt samtal från yngsta barnbarnet som numera vet hur han skall ringa alldeles själv. Vi utbyter roliga gubbar och några enkla meningar. Men jag tror att mesta nöjet är på min sida – han har kameran på. Egentligen borde jag vara pedagogisk – men jag kan inte få nog av att titta på honom …

Annars har det inte hänt så mycket – jag har sommarlov. Det är ju högsommar här just nu. Min kusin har lyckats med att koppla upp sig på Skypen och vi har talats vid och även chattat. Bra gjort Karin!!

Nu hoppas jag att fler tar efter och att vi kan ha kontakt via Skypen. Det har blivit dyrare att ringa till vanliga telefoner från Skype. Faktiskt så att det nästan lönar sig att ringa på vanliga telefonen på ”off-time”.

Nu är det dags för sängen – men, jag skall nog sitta en stund till på balkongen innan jag lägger mig – även om det är sängdags för längesedan …

2 reaktioner på ”Förlängd ledighet …”

 1. God fortsättning på det nya året! Vi har inte samma värme som er för vi är i fjällen ”Vemdalsskalet” och andas frisk luft och skottar. Det snöar nästan varje dag. Vi njuter för det är inte kallare än -8 grader. Idag blir det sparkåkning och imorgon skidåkning. Har fått igång datorn nu även i fjällen då vi lärt oss att koppla ihop oss med C-A:s mobil. Men skypelurarna är hemma. Tråkigt nog nu när jag har hur mycket tid som helst med allting.
  Ha en trevlig trettondagsafton önskar vi Alnöbor.

 2. Det låter inte helt fel med snö … Kan kanske verka mysigt med tropisk värme – men när man inte kan klä av sig mer och allt bara klibbar, så längtar man till de dagar då en kofta inte är i vägen …
  Att åka spark – det är exotiskt …!
  Vi kan nog ”skypa” utan lurar – vi testar i morgonkväll.
  Ha det så skönt där uppe i snön – här börjar det bli anständig temperatur nu – under 25 + …
  kram
  M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *