Fågelskådare …

Woww …

 

Var inne på webbkameran idag igen på Store Mosse Naturreservat – ingenting hände på många timmar. Så kom en – vad som såg ut som en fiskgjuse, som vi såg häromdagen också – men, det stämmer inte riktigt att den ska vara kvar och att den äter kött. Men det är den enda fågel som passar in på färger och storlek. Den satt och åt länge och sedan satt den och sov i drygt en halvtimme. Jag satt och väntade, ville se när den flög. När den flög hann jag se ett vinslag – kameran uppdateras med ett visst mellanrum – sedan var den borta. Jag gick ut i köket till min sill, under tiden lyssnade jag till Sveriges Radio. Så hakade det upp sig och jag var tvungen att tvätta händerna och gå in till datorn igen. Webbsidan från naturreservatet ligger fortfarande uppe på skärmen – då sitter där två örnar. Antagligen de två jag såg igår, en var större och en var mindre. Blev sittande länge och bara beundrade – så fantastiskt. Ska nog bli fågelskådare som maken, kan man dessutom bli det framför datorn med livebilder  …

Idag mojnade vinden – äntligen. Våra vackra balkongblommor är bara en skugga mot vad de var innan vinden började. Den gigantiska lyftkranen, som svängde fram och tillbaka som en kobra, har lugnat sig och rör sig bara lite. Det viner inte längre i dörrar och fönster och man hör inte längre dörrar som smäller i huset. Havet ligger spegelblankt, men poolen utanför balkongen ser ut som en flytande soptipp …

Har idag avslutat allt vad sill och sillsallad innebär. Fick köpa till lite och justera smaken på vitlökssillen. Nu smakar allt så bra som jag kan åstadkomma detta år. Nästa år hoppas jag att någon annan kan ta över. I morgon lämnar vi ifrån oss sill och det kryddade brännvin – som maken fixat. Enligt honom är det jättegott. Har tidigare varit med och provsmakat – men det blir lite fel – jag blir lite snurrig i huvudet. Jag litar på honom.

För första gången sedan 2007 ska jag komma till julmiddagen när de andra gästerna kommer. Vilken lyx! Ska bli trevligt att kunna prata med alla de andra innan middagen och slippa springa fram o tillbaka för att se till att allt är på plats.

Kvällen avslutades med Hemsöborna – trots svart/vit inspelning kunde man se den fantastiska svenska naturen på våren och sommaren och hur fruktansvärt det kan vara när vintern kommer och snön yr – ja, det har ni väl alla i väldigt färskt minne just nu.

Men fattar ni? – det är första december – igen …

Dessa fantastiska bilder har jag ”fotat” på:

http://www.webbkameror.se/djurkameror/storemosse/index.php

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *