Egentligen gillar jag när det är varmt, och mycket att göra … – eller?

Just nu sitter jag i valet och kvalet – ska jag ladda in en film, eller ska jag sätta mig på balkongen och njuta av 30-gradig värme … Valet kan kanske tyckas enkelt, men maken tittar på boxning  och det betyder att ljudet tränger ut på balkongen – även om han håller en låg ljudnivå.

Själv befinner jag mig i en ”mesig” period och har svårt att bestämma mig. Inte blir det bättre av att jag har svårt att hålla reda på vilken dag det är. Jag har varit på fredags lunch – men inte opera – som jag trodde att jag skulle vara. Den är visst i nästa vecka. Vad jag vet säkert är att vi ska på utomhuskonsert, med picknick, i morgon och lyssna på en av årets höjdpunkter – vad gäller musik. Vår favorit dirigent Richard Cock håller i taktpinnen och vi får se vad han kokat ihop. Det blir aldrig dåligt, massor med bra musik, duktiga artister och många skratt.

Hilda, vår hjälp från Zimbabwe, kommer i  morgon för att hjälpa mig att sy. Vi har talat om det i två år … Då började jag sy gardiner till vardagsrummet och fick ihop det antal längder som behövdes för skydd mot sol och insyn. Men det ligger tyg för ytterligare 4 längder för elegansens skull. Nu ska det bli av – glömde bort att vi ska iväg på konserten när jag bestämde med Hilda, men det blir åtminstone två timmar för henne. Hon var här förra lördagen och fick sy på papper efter ritade linjer – för att konstatera om hon kan sy. Hon klarade provet med bravur. I morgon ska hon sy i tyg.

Jag har inte den tid jag vill för att förbereda, här händer så mycket just nu. Styrelsemöte med egna styrelsen, styrelsemöte med vår regionen (telefonmöte) – där vi förbereder för möte regionmöte och världsmöte i Kuala Lumpur om två veckor. För min del räcker det just nu med att få ihop styrelsen på det lokala planet. Vi hade vårt första möte igår med nya styrelsen. Det blev ett bra möte – tack o lov. Jag kände mig mycket nöjd då vi lämnade och ser nu fram emot detta år. Intresserade styrelsemedlemmar – dessutom hade vi roligt.

Nu tänker jag sätta mig på balkongen – trots ljudet från TV:n – för att njuta av värmen. Sedan blir det en relativt tidig kväll. Har ju börjat med att jag ska komma i säng före tolv. Detta har jag nu klarat av i några veckor – har sovit minst sju – åtta timmar mot fem – sex tidigare. Resultatet – jag ser ut som om jag är bakfull och har festat i flera dagar – hurra!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *