Egen tid …

I morse fick jag sova till 5.20, då var det dags att ”plugga in” nappen och sedan tillbaka till sängen. Efter tio minuter så började det spöregna, ett fruktansvärt dån på taket och jag kom ihåg att jag hade reläet till trädgårdsbelysningen ute och skyndade mej ut för att rädda det undan blötan. Sedan var det svårt att somna om – så det spelade ingen roll att jag fick sova en timme längre.

Barnbarnet har varit som ett solsken idag och sovit som han skall. Så vi fick gjort en hel del under hans sovtid. Den äckliga dammen är nu fräsch, mygglarverna är borta och förhoppningsvis kommer fåglarna att tycka att det känns fräschare att bada där. Barnbarnet tittade på mycket intresserat, nästa år kommer han antagligen att hjälpa till. Vi hann också ta hand om en del kantgräs, maken gick med trimmern och jag med kantsaxen. Jag fick också bort en del gammalt och överblommat. Det återstår visserligen en hel del, men en liten bit på väg hann vi. Vi får se vad vi hinner med imorgon, en dag i taget.

Jag fick också några timmar för mej själv. Något som jag de senaste tagit för givet. Har totalt glömt hur det var att vara småbarnsmor… Jag tog helt enkelt bilen till stan och där letade jag fram mina sommarkläder. Har nu varit på två studentuppvaktningar och inte haft mina normala sommarkläder, utan fått nöja mej med vad som fanns i garderoben här ute. Nu har jag mina sommarkläder, men nu verkar det som om det är dags för de varmare varianterna igen…

Maken mötte mej då jag kom tillbaka och vi hann precis över innan spöregnet började. Vi klarade oss utan att bli blöta, och det hade gärna fått fortsätta att regna hela kvällen, men så blev det inte – trodde inte att jag skulle längta efter regn, men varje millimeter är välkommen.

Det blev inte så många bilder idag, batteriet tog slut i kameran – skönt va´? Kortare uppladdningstid …
img_0030.jpg

Äntligen efter ca 10 så blommar denna ros, någon har tidigare ”nypit” av alla knoppar. Och det är fler än jag som gillar den …

img_0037.jpg

Det är mycket roligt att sitta här och se på när mormor fixar med dammen …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *