Det kan även bli för många …

… bilder.

Jag tillhör dem som ser mycket i bilder, såg mycket mer förut och har glömt kameran åtskilliga gånger det senaste året. Men det har jag nu rått bot på och har både kamera och telefon – som faktiskt tar bra  bilder. Det har jag lite svårt att erkänna, eftersom jag föredrar kamera framför telefonkamera. Kan kanske bero på att jag inte fick ordning på att ladda hem bilderna så de blev ok. De blev bara som ”frimärken”.

Utvecklingen går framåt – jag kan fortfarande inte ladda hem bilderna i den storlek de är tagna i – de blir fortfarande för ”små” dvs. pixelmässigt, men det räcker gott och väl för den här sidan där jag måste minska ner dem rejält från kamerans mått.

Men, jag tar alldeles för många bilder – tar evigheter för mig att välja ut några få. Måste tvinga mig att inte lägga in alla vackra solnedgångar, utsikt över vattnet mot Strängnäs – en vy som fortfarande nästan tar andan ur mig. Tror att varje minut är unik, och det kanske en del är, men när jag tittar bakåt så ser förvånansvärt många bilder likadana ut. Ja, inte mindre vackert för det.

Jag är stolt över mig själv – senast kl 12 ska jag vara klädd och ta min promenad. Har klarat det i fyra dagar nu. Har haft sådan tur att vädret har varit toppen – t.o.m. solen har visat sig under min timme. Det är fantastiskt med tanke på hur vädret är ca 5 mil fågelvägen österut. Där har man haft snökaos i flera dagar – inte här. Här ligger sjön spegelblank och solen visar sig ibland …

Visst vi har fått snö vi också, men lugnt och stilla har små, små korn ramlat ner från himlen. En knapp dm har det samlat ihop sig. Skolungarna är överlyckliga och rasar runt. Jag tycker det är vackert och trivs så länge det är så här lugnt och stilla och ligger runt 0-strecket. Men idag insåg jag att jag nog måste sopa av bilen och skrapa rutorna. Att sopa av bilen har jag inte gjort det senaste decenniet – hade för mig att vi hade en borste i bagageluckan, men det var nog i den förra bilen. Jag hittade en liten svamp som fick göra tjänst. Gick ganska bra, men inte med taket. Får försöka skaffa en borste och få bort snön – hörde något om att man tydligen ska bli bötfälld om man åker omkring med snö på taket.

Jag har idag också kört en provtur över bron – min första vinterkörning på väldigt länge – det gick bra …

Så här magiskt såg det ut när jag steg upp i morse ...
Så här magiskt såg det ut när jag steg upp i morse …
Blå himmel synlig ...
Blå himmel synlig …

 

 

 

 

 

 

isen har lagt sig i vår lilla vik ...
Isen har lagt sig i vår lilla vik …

 

 

 

 

 

 

Ankorna har gått upp på land ...
Ankorna har gått upp på land …

 

 

 

 

 

 

 

 

De gillade inte att jag stannade och tittade på dem ...
De gillade inte att jag stannade och tittade på dem …

 

 

 

 

 

 

 

Dags att sopa ...
Dags att sopa …

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här mycket ser man om man inte sopar ...
Så här mycket ser man om man inte sopar …

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *