Det här med ”ny teknik” …

Idag har vi varit i Stockholm, jag skulle hämta ut mina nya hörapparater – men så blev det inte. Efter många timmars telefonjagande och besked så slut-tolkades det hela idag, det fungerar inte alls – har bytt landsting vid fel tidpunkt.  Jag har kvar mina gamla, lite uppdaterade. De fick nya plaströr, filter och batterier. De två senaste var redan åtgärdat och den ena apparaten hade lagt av – men audiologen fick liv i den igen …

Vi passerade Telia på vägen hem för att fixa routern så att maken ska kunna ansluta sin nya ”lekplatta” till nätverket. Snopet nog så har vi tydligen inte köpt den på Telia – antagligen Claes Ohlsson. Jag fortsatte till Claes Ohlsson och han kunde inte hjälpa mycket men tipsade om ett tredje lösenord – som man måste ha förstoringsglas för att överhuvudtaget se att det var siffror.

Vi passerade Ikea på vägen hem för att köpa nya mattor under matbordet och under soffgruppen. Det är stor skillnad att avgöra storlek hemma och i butiken. Vi hade mätt och det verkade löjligt lite när vi såg mattorna i butiken. Det slutade med att vi köpte en matta till soffgruppen – efter att vi försäkrat oss om att vi kan lämna tillbaka den. I morgon bitti ska den läggas på för test.

Mattan under matbordet hoppas vi kunna hitta i närområdet innan vi åker tillbaka till SA.

Ikväll har jag testat makens ”lekplatta” med det uppförstorade lösenordet – utan resultat. Jag har också hittat manualen – där jag ordentligt skrivit in det nya lösenordet, ändrade tydligen vid installationen. Testade det också – negativt. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Återställa till fabriksinställning – riskerar jag då att våra datorer inte fungerar med Internet. Jag har nu lagt det hela på is och imorgon ska jag ringa till supporten för routern. Får se om det går att göra något – den är 1½ år gammal och det är gammalt i datorsammanhang …

Min laptop är säkerhetskopierad, som jag skrev om, och jag ringde supporten idag. Det alternativ som finns är att de skickar en ny hårddisk till mig – som jag själv ska installera … Jag ställde frågan hur jag ska kunna fixa det? Fick svar att det bara är att öppna en lucka på undersidan och byta ut. :-/

Fick också veta att han skickar CD-ar för att installera den på nytt … Ha, ha – antagligen skitenkelt. Han meddelade att jag kan ju alltid ringa till dem om jag behöver hjälp – Hjälp!! …

PS. Igår skrev jag i ”molnet” – var jätte stolt, det tog mig ca en timme längre innan detta var klart – men vad gör man inte för att förenkla för sig själv. Idag gick jag in där igen när jag skulle skriva det här. Då låg alla testsidor kvar (som jag raderade igår), men av min anteckning, från igår – upplagd i en ny folder – fanns inte ett spår …

Jag är inte emot ny teknik, men ibland upplever jag att vi inte fungerar tillsammans. Sen kan man ju undra varför … 🙂

2 reaktioner på ”Det här med ”ny teknik” …”

  1. Spännande äventyr…

    Frågan är om du skrev i Evernote på datorn, eller på Evernote.com och om sidorna hade synkat mellan. Du får skriva tidigt och inte sent så du är trött så du vet vad du gör. 🙂

    Låter märkligt med datorn. Hävda att den inte går att slå på alls längre. Och skicka glatt in den.

  2. Har ingen aning, men lite senare fanns det där … Får se vad som händer nästa gång 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *