Det glöder på kinderna …

Väderleksgubbarna hade inte fel, det har varit högsommar idag. Jag skrev igår om mitt intag av allergitabletter. Ändrade lite i doseringen – tog ingen tablett i går kväll för att se om jag skulle vara lite mer alert idag. Resultatet blev rinnande näsa och kliande ögon. När maken började klippa gräset blev det lite jobbigt i halsen. Tänkte att jag antagligen fick hitta på någon inomhus aktivitet – då kom jag ihåg att vi faktiskt har en båt som behöver tvättas efter en vinter.

Förstår inte varför det är så trögt att komma in i gamla vanor. För några år sedan tog jag varje tillfälle till att sitta i båten vid vackert väder … Nu packade jag en hink med diverse bra-att-ha-grejer. Tågade ut på bryggan och hoppade i båten. Det blev mycket skurande, inte klokt hur mycket svart det finns i luften och som faller ner och fastnar på vit plast. Hade en liten rotborste, diskborste och Svinto -stålull.

Vädret var helt underbart, tänk att kunna stå barfota iklädd kortbyxor och ett linne. Plaska med vatten – som kändes skönt, åtminstone vad gäller att doppa händer och fötter i. Jag skurade, sköljde och öste. På vissa ställen blev det stor skillnad men inte överallt. Efter en timmes skurande kom maken med en öl och några bitar ”ölkorv”. Då var skurandet klart och vi fick en mysig stund – vi njöt av korv och öl och tittade på två svanar, fyra kanadagäss och en hel drös med gäss. Många honor med många fler ungar. De hade slagit sej ihop till en stor grupp.

Medan vi satt där och njöt av sommar passade jag på att fixa några tampar. Vi har haft otur med de tidigare – krokarna har helt enkelt gått av, det är godset som knäckts … Nu får vi se om materialet i de nyinköpta är bättre. Båten är ett enormt vindfång – behövs så lite för att den ska driva i helt fel riktning när man lägger till – det gäller att ha båtshake och tampar.

Såg ett intressant program på tv som visade jorden från rymden. Så lite vi kan påverka verkar det som – eller hade man utelämnat den delen med flit. Spelar det ingen roll vad vi gör? Men jag har svårt att tro att det är så. Att vi ska äta kött som fraktas från andra sidan av klotet. Visst jag tillhör dem som blev glad för några år sedan när det kom bra kött som jag hade råd med – som dessutom påstods komma från kossor som betade fritt i naturen. Såg framför mig att det var som i Sydafrika där det finns stora områden där boskapen betar fritt.

Att vi ska dricka mjölk som fraktas från Europa till lägre pris än vad våra egna bönder kan sälja för. Att det är flera mjölkbönder som lägger ner varje dag. Vad händer när det inte finns några svenska mjölkbönder … Vi får väl hoppas att vi då är en enda stor lycklig familj i Europa.

Tänk om den här dagen kommer att spegla hur den här sommaren kommer att bli. Inte som förra då det var kallt och jag satt med mina lindade hand och fotleder. Idag var det så underbart och helt fantastiskt att man gärna söker sig till skuggan – utan att frysa …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *