Än här …

Tillbaka i Strängnäs. Det var inte roligt att lämna ön i det ljuvliga vädret. + 26 och vindstilla. De dagar när jag åker i linne över vattnet är lätt räknade – idag var det en sådan.

Här var det 40 + på balkongen och det hjälpte inte mycket att öppna rutorna, det var + 24 utanför. Vi laddade en maskin (tvätt), men hann inte hänga den innan det var dags att går på årsmöte i föreningen.

Det avlöpte utan problem och sedan kom det trevliga: smörgåstårta med vin eller vatten. Då samlas vi i små grupper och skvallrar med varandra, väldigt trevligt. Klockan var halv tio innan vi kom hem. Det var fortfarande nästan lika varmt på balkongen – trots att rutorna var öppna. Vi stängde dem, de första myggorna börjar visa sig. Vi satte oss en liten stund och kollade om något i utsikten hade ändrats. Det har det – de gröna lamporna på bron har slocknat, bara den röda lyser och blinkar.

Näktergalen lyser med sin frånvaro sedan man röjde undan allt buskage längs strandpromenaden. Men, enligt en av grannarna finns där en längre ut längs vattnet – men dit vill inte jag gå för att höra den, vill sitta här och lyssna. Förra året hade vi 3 stycken …

Maken har precis lagt sig, men jag måste vänta ut nästa tvätt – blir att jag sätter mig framför någon av mina engelska deckare jag bandat i veckan. Har inte bestämt om det blir Morden i Midsomer eller Poirot…

PS. Kan meddela att nu blinkar även de två gröna lamporna – var kanske för tidigt …


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *