Dag 2 …

img_7688

Vi var uppe tidigt i morse för att lyssna på nyheterna. De var inte speciellt uppmuntrande, så vi bestämde oss för att åka till järnvägsstationen efter frukost. Vid frukosten visade det sig att samtliga gäster var strandade gäster från flyget. Vilka gulddagar för hotellen i Amsterdam bl.a. Alla hade sina tråkiga erfarenheter. Två svenska tjejer som skulle på en veckas resa till NY konstaterade, efter att de suttit i telefonkö två timmar i natt, att de skulle komma iväg tidigast på tisdag, så för dem var nu problemet att komma tillbaka till Sverige – liksom för oss.

Vi bestämde oss för att helt strunta i flygplatsen idag. Flygplatsen lämnade vi med taxi igår – antagligen gav vi mycket bra tips, för när vi klev ur taxin så började chauffören att ge en massa goda råd om hur vi kunde komma till flygplatsen för en bråkdel av vad vi betalat honom.

På järnvägsstationen fick vi vänta i ca 1½ timme och fick ett erbjudande om att komma med ett tåg idag på eftermiddagen, med 6 byten, och då bara till Köpenhamn där vi skulle vara framme kl 1.30 i natt. Nästa chans var i morgonbitti kl 7 och bara 3 byten, men också bara till Köpenhamn. Den sista sträckan – den längsta – mellan Hamburg och Köpenhamn har vi 16 minuter på oss att byta tåg och vi har inte fått sittplatser – så … Vi kanske får räkna med en natt i Hamburg också. Att komma med tåg till Stlm de närmaste dagarna kan vi glömma.

Nu sitter vi på ett hotell ett kvarter från järnvägsstationen, ännu dyrare, kostnaderna bara stiger och stiger –  vi är snart uppe i samma summa som en resa Sthlm – Kapstaden t&r.

Vi har var sin skön säng och två pinnstolar och ett litet bord i furu. Fortfarande tillgång CNN och BBC – och!!! fri Internetuppkoppling. Även om jag tappar kontakten hela tiden här på rummet, men nere i receptionen finns det gott om bord och stolar att sitta vid – så jag får masa mig ner dit när jag måste on line. Frukost ingår, men det hinner vi inte äta, då man börjar servera kl 8 och då hoppas vi att vi är långt från Amsterdam – men våra väskor får stanna på flygplatsen – tillsvidare …

Utanför järnvägsstationen ...
Utanför järnvägsstationen ...
Cyklar, cyklar - två plan ...
Cyklar, cyklar - två plan ...
Ofrivillig turist - som fryser ...
Ofrivillig turist - som fryser ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *