Back to Africa …

Nu kan det nog inte bli värre…

Målaren kom inte i morse, vad hade jag trott egentigen. Mr A kom, och han har nu lovat att i morgon kommer det två målare istället, vi får se. Han visste inte om rörmokaren skulle komma idag, så jag tog undan de smutsiga kartonger som täcker golvet i hallen och satte igång att torka damm. Skulle nu ingen komma så kunde vi lika gärna ha lite rent utanför sovrummen. Jag satte också igång en tvättmaskin, har ju inte gått att ha tvätt på tork i allt damm, man gräver dessutom för en pool på granntomten utanför balkongen. Precis när jag var nästan färdig med golvet så var det en stor bang utanför huset, samtidigt så larmar tvättmaskinen och sedan var allt tyst en en liten stund. Det var grävmaskinen som gjorde ett tillfälligt uppehåll. De hade nu grävt av elkabeln till vårt hus… Då kommer Mr A med rörmokaren, som skall sätta upp vårt tvättfat. De stänger vattnet, men hur de skall få dit handfatet utan borr, förstår jag inte. Det kan de inte heller, så de åker iväg för att hyra en som drivs med batteri.

Där står jag nu utan el, utan vatten och en toa som ingen får använda …

Utanför huset är det stor kalabalik, alla företagare i bottenvåningen är helt förtvivlade – allt står stilla. Grannarna är förtvivlade, ingen tror att detta kommer att kunna ordnas på flera dagar. Bara grävmaskinen på skolan arbetar vidare. Vi kan varken använda telefonen eller internet eller något annat heller för den delen. Jag kan inte ens försöka få ut tvätten, som nu ligger i sitt tvättvatten, med pulvret – förståss. Har ju inget vatten just nu. Vet jag inte om jag har sedan heller – beror på om det pumpas upp till en tank på taket eller om det kommer direkt. Varför kunde jag inte ha väntat ytterligare en dag innan jag tvättade – när jag nu inte tvättat på hela veckan.

Jag har en hel del som skall fixas i datorn, batterierna räcker inte så länge – och en massa som skall skickas via internet … Maken skickas i väg för att köpa trådlöst internet – svindyrt, men om det nu dröjer flera dagar – orkar inte tänka längre… Rörmokaren kommer tillbaka med borren – det fungerade inte, så han skall komma efter fem, med en annan borr…

Nu åker jag iväg till en dam i Swea, maken får sitta här och vakta – om det mot förmodan kommer någon hantverkare.

Jag kom tillbaka vid sju-tiden – man hade fixat elen …!!! 🙂

Men rörmokaren kom inte …

img_3602.jpg

Den röda texten lyder: ”Här syns resterna av vår kabel” – dvs inte mycket …
img_3605.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *