En liten solstråle …

Sitter i soffan inomhus ikväll. Det har varit en omtumlande dag med många trevliga inslag men även sorgliga, som nog har dominerat.

Dagen började som alla lördagar. Maken stiger upp före mig och fixar te, efter ett tag ansluter jag. Vill vara ifred  och är inte ens angelägen att lyssna till Ring så spelar vi längre. En mer eller mindre riksangelägenhet. Ge mig ca 2 timmar och jag är ok.

Idag skulle vi ta en promenad till leksaksaffären. Hilda och hennes syster Ellen med lilla Solange skulle komma. Vi brukar bjuda hit dem på fika där de alltid blir serverad saffranslängd, vilket de älskar. Normalt sker detta i samband med jul och Solange får sin julklapp. I år blev det inte så.

Ellen har en charmig liten tös Solange, Sollan kallad. Hon ska fylla 4 i april och börjar nu bli stora damen. Hon älskar att kliva upp på en av våra balkongstolar för att titta på poolen, den som ligger på den intill liggande skolgården. Hon tyckte att de skulle hämta hennes baddräkt så hon kunde bada. 🙂

Hilda har berättat att de tagit med henne den stora kommunala poolen som ligger i kvarteret bredvid, men där vill hon inte bada – hon vill bada i denna pool. Hon såg den för två år sedan och glömmer den inte. Hon brukar säga till Hilda att hon vill gå till Mrs Wiberg och titta på poolen.

När de gått dröjde det inte länge innan det var dags att ratta in Mellon. Det gick väl ganska förväntat tycker jag, men var lite ledsen att inte Alice gick vidare i någon form. Glad att Wiktoria gick direkt till final – jag gillar hennes röst och låten var bra, men tycker nog att förra årets låt var bättre.

En av de sorgliga inslagen är att dottern med familj drabbats av en katastrofal översvämning i huset – hu, man vill inte tänka på kostnaden eller den besvärliga tillvaron de närmaste veckorna/månaderna …

Jag kan nu hantera en sax själv …
Det var ett pussel och jag har lyckats lägga en sida …

Nu till veckans Owe, den sista jag bjuder på, har tänkt sluta i kväll. Han har hur mycket musik som helst att lyssna till om man gillar humor och lek med ord.  Kolla på YouTube.

Här är ännu en av Owes stora hits – när han är på Skansen, live …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *