Årets kalkon …

Vi brukar äta kalkon någon av juldagarna i vår familj. Så också i år. Det skulle ske igår. Det är mycket förberedelser och man kan ju tycka att efter så många år borde det sitta i ryggmärgen, eller åtminstone i huvudet. Nej, jag behöver mina kokböcker. Får försvara mig med att det är bara en gång om året jag lagar den – och man kan ju undra varför – det är ju gott!

Den blev god i år också. Men, efterrätten blev inte katastrof, men väldigt, väldigt tråkig. Något poröst gummiliknande. Smaken var det inget fel på, apelsinsmak. Lite extra surt med misslyckandet eftersom jag bett maken köpa ekologiska ägg. Han gick till den enda butiken som säljer dem, läste fel på prislappen och tog dem till kassan. När han kom hem räknade vi ut att de kostade 8 kr/st. Och så hamnade de i en misslyckad parfait …

Den gravade fisken, som jag gör på vit fisk, blev himmelskt god – tycker maken och jag. Vägrar att köpa norsk odlad lax i Kapstaden. Här har man så mycket lokalt fiskad – god fisk. Varför ska man köpa uppfödd fisk – som det dessutom sägs att det går åt 1½ kg på varje uppfött kilo. Sedan ska den transporteras över halva jordklotet. Och hur kan den vara så orange … nej, de får behålla sin sagofisk, jag köper färskt lokalt fångad.

Däremot fick jag finna mig i att kalkonen kommer från Brasilien …?! Så har det varit i alla år. Kan man inte föda upp kalkoner här i landet – klart man kan. Undrar varför det inte finns lokalt uppfödd kalkon och det verkar inte vara en stor grej heller. Sill däremot finns, men de lägger in den annorlunda. Inläggningarna är mycket mer ättiksstarka och inget socker, och det de kallar matjessill ligger i olja. Faktiskt gott, men kanske inte som inlagd på vårt sätt. Har däremot använt den i sillsallad.

Det blev till att stå mycket igår, trots skor med mina specialsulor så protesterar det mesta idag. Det har blivit en dag framför datorn där jag strulat med att försöka bli anonym på nätet. Nu är jag det i fem dagar via ett gratis prov. Försökte med en betaltjänst, den har jag strulat till och från med i över en vecka. Först innan jag kunde betala, och när jag lyckats med det så accepterar de inte vår router – den är antagligen för gammal. Gav upp försöken och gick ut på nätet och letade om jag kunde finna några tips om hur jag skulle bära mig åt, när jag snubblade på den gratistjänst som just nu arbetar på i min dator. Det gick på några minuter. Har redan testat och har kunnat se några avsnitt på SVT Play som jag normalt inte kan se utomlands. Nu ska jag enligt uppgift vara anonym – undrar om det betyder att jag slipper all fånig reklam som smyger sig in. När vi tittade på ny jolle i våras fick jag båtreklam i flera månader. Nu har jag några dagar på mig att testa och behöver inte bestämma mig förrän nästa år …

Man ska egentligen inte klaga …

 

 

 

 

 

 

 

Såg inte vår vildfångade lax ut lite så här en gång i tiden? Detta är Angelfish, Änglafisk och den smakar himmelskt …

 

 

 

 

 

 

 

Lite rött …

 

 

 

 

 

 

Den otroliga Amaryllisen – ser ni den tredje knoppen som börjar komma …?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *