Nyårsafton …

Så är det då sista dagen på 2016. Lika bra det – har inte varit ett av de bästa åren i mitt liv, men nu går vi in i ett nytt år med förnyad kraft. Känner redan att det spritter lite försiktigt …

Dagen har varit lugn och vi är bortskämda med att vi gör lite som vi vill. Det blev inget handlat igår, som var planerat. Maken hade lite känningar i magen och jag har inte vant mig vid att solen skiner till kvart i åtta på kvällen. Vi gick ut idag istället. Det gjorde alla andra också. Vi skulle ha fisk, i fiskaffären låg det några små Sjötungor – i mina ögon borde de inte ha fiskats upp, inte ens en katt skulle bli mätt på de minsta. Ska nog överväga att handla där mer. Verkar som om de bytt ägare, såg att det stod ett annat namn på skylten.

Våra två stora mataffärer har manuell fiskdisk, i den ena handlar vi sill och inget annat i den andra handlar vi all annan fisk i, när inte fiskaffären har vad vi vill ha. Idag var det kö, inte så många, men personalen var upptagen med att filéa 5 kg Angelfisk till en kund och ca 20 kg tonfisk till en annan. Det tog tid, bara att intala sig att vi har all tid i världen. Det gjorde även de andra kunderna, efter att en av dem – som trodde att det var jag som skulle ha all tonfisk. Han skulle tydligen också köpa tonfisk och frågade: ”Ska du köpa all tonfisk …?”. Jag svarade honom med att det inte var jag. När det blev min tur så fileade de upp två små Hake (lite som torsk) till oss. Det blev nog ca 0,5 kg och gick mycket fort. Sedan var det bara kön till kassan som ringlade sig dubbel genom butiken.

Själv har jag – som vanligt – strulat med något i datorn. Idag var det Spotify, har haft ett erbjudande om att prenumerera på deras Premium för 9 kr i månaden och det är sista dagen i morgon. Allt gick geschwint tills jag skulle lyssna. Jag blev välkomnad varje gång, loggade in och fick erbjudande om samma paket som jag blivit välkomnad till. Till slut skrev de att jag inte hade rätt till detta erbjudande och sista gången jag skulle logga in så fick jag veta att det fanns en annan prenumerant med samma namn och mailadress …

Då tog jag fram plattan istället och där fungerade det – har antagligen något i min dator som inte vill. Den vill inte annat heller alltid. Den är inte detsamma sedan Windows, utan mitt medgivande, installerade Windows 10. Inte så att jag är missnöjd med 10:an, men det fungerar tydligen inte så bra med denna äldre dator. Den som är lite äldre ändå klappade ihop helt och fick lämnas in till datadoktorn.

Grannarna har samlats i grupper och dricker drinkar, tror jag. Ljudnivån har stigit den sista timmen – de ska nog vidare sedan, det har tidigare nyårsaftnar blivit väldigt tyst i huset. Själv ska jag göra mig fin inför det nya året och tillreda fisken vi köpte.

Gott slut på det gamla året och GOTT NYTT ÅR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *