Vimmelkantigt …

Jag vinglar omkring i tillvaron just nu, har antagligen fått kristaller eller vad det nu är … Har haft det förr och väldigt ofta när jag precis kommit hit ner. Kanske något som påverkas av flygresan, vad vet jag. Vet bara att jag blir yr om jag tittar uppåt, läs letar i överskåpen. Vinglar också om jag gör hastiga rörelser – inte blir det bättre av mina vingliga fotleder. Ni kan ju föreställa er hur det ser ut när jag tar mig fram på dessa ojämna trottoarer. Tack o lov har jag en stadig man att hålla i, men han har också problem med sina fotleder. Vi ser nog ganska kul ut när vi stöttar varandra runt på gatorna här.

Idag tyckte maken att vi skulle gå till apoteket som har en sköterska som tar blodtrycket – för att utesluta att det är högt. Jag gick med på det, men det var lång kö så vi gick ner till stranden i stället och tog varsin kopp kaffe. Tror inte det är något fel på mitt blodtryck, det har varit normalt de senaste gångerna. Det är säkert kristaller. Man ska skaka till huvudet på ett visst sätt – som jag inte vet hur man gör – men för att inte förvärra det hela så vinglar jag på ett tag till.

Idag har jag börjat förbereda för morgondagens kalkonmiddag. Skulle göra parfait med apelsinsmak – har gjort den förr utan problem. Men måste ha räknat fel då jag räknade om hur mycket gelatinpulver det går på ett gelatinblad. Innan jag hunnit vända ner den vispade grädden var det som jelly … Fick värma på lite och vi får se vad det blir av det hela, den står i frysen nu. Smaken var det inget fel på – helt magiskt god – hoppas nu konsistensen blir ok, annars får jag väl skära fyrkantiga bitar …

Vi äter fortfarande av julmaten, men försöker variera lite. Det är faktiskt himla bekvämt. Igår var det skinka med rödkål, idag gjorde jag långkål (gräddstuvad, hackad grönkål – väldigt gott) med köttbullar. Vi har  varit ovanligt duktiga i år på att äta av resterna genom att variera. Har man nu stått i köket och fixat så kan man inte låta det förfaras – som det så ofta blivit genom åren. Nu finns där bara lite sillsallad och sill kvar – inga problem med att äta.

Fortfarande har vi jul i huset, väldigt mysigt så här på kvällen när det är mörkt. Tänkte att jag skulle slänga ut granen före nyår, men nu blir det inte så – i år igen. Kanske lite kul att det är julstämning i morgon på kalkonmiddagen – när jag var liten åt vi kalkon på juldagen, eller om det var annandagen – jul var det i vilket fall …

2 reaktioner på ”Vimmelkantigt …”

  1. Hej Marie!
    Janne gav Jytte din websida. Tusan vad du är flitig skribent! Jag läste om dina kristaller. Jag har haft det några gånger men också lärt mig hur man skall bli av med dom. Ring mig.

    Hälsningar.
    Gunnar

  2. Hej,
    Ja, det kan vara riktigt besvärligt, billig fylla? Om så, förespråkar jag nykterhet … 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *