Rosévin och julbockar …

Klockan på ringning för att hinna upp – och vakna – innan Hilda kom. Sedan försökte jag fixa lite frukost i vårt lilla kök. Det är inte helt enkelt då Hilda och jag är där. Lite enklare med maken och mig – till honom kan jag säga ”Flytta på dig” … Men inte till Hilda. Hon är dessutom kort, med afrikansk bak, ni som varit i Afrika vet vad jag talar om. Eftersom jag själv inte tillhör sylfiderna, så blir det fullt liksom. Hilda använder sig dessutom av vår lilla trappstege – för att kunna nå upp till hyllorna.

Frukosten fick bli hårdkokta ägg – tar ingen plats i köket – med ansjovis, en burk som skall ätas upp före hemfärden.

Jag blev hämtad för avfärd mot Somerset West, där SWEAS:s grundare tog emot oss i sitt hus. Hon och hennes man har nu sålt sitt hus för att flytta tillbaka till Sverige och hon hade en massa SWEA-prylar, som  hon ville överlämna.  En fantastisk julbok, men en lite mindre lika fin mm, mm. Visserligen ser det lite konstigt ut med julprylar här just nu i värmen och ljuset – men de kommer att bli välkommet att dekorera en julsal med.
Vid ankomsten kom vi till ett hus med prislappar på allt, man kunde se att det varit ett elegant hem med vackra antikviteter som inredning. Jag blev förälskad i deras kristallkrona … Vi blev bjudna på ett glas rosévin av yppersta klass och senare på kaffe med kakor. Det blev en trevlig pratstund innan vi drog oss tillbaka med vemod. Vi kommer att sakna detta charmiga och trevliga par här i SA.På vägen hem passerade vi Philani och talade med dem om SWEA:s donerade pengar och vad som skall bli av med dem.

För min del slutade kvällen med ett styrelsemöte via telefon. Det är ganska fascinerande hur vi sitter ett antal damer i olika länder och talar med varandra …

Kameran låg i handväskan – som vanligt …

(Har uppdaterat de senaste dagarna …)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *