340 meter upp i luften …

Utsikt från vårt bord ...

Har jag berättat att jag har en morgonpigg rumskompis? Hon är färdigklädd klockan sju på morgonen. I morse var första dagen som vi inte hade någon tid att passa, men hon tyckte att vi skulle vara färdiga kl 7 för hinna med att göra någonting …

Jag sade att jag inte tänker äta frukost förrän kl 8.30. En tredjde Swea lyfte på ögon brynen, men sa ok. Med tanke på vilka tider vi blivit purrade de senaste dagarna så var det ljuvligt att få sova till strax efter halv åtta. 8.25 gick min kompis i förväg till frukostmatsalen. Jag väntade på rumservice – måste tvätta några plagg och passade på att klippa lite i luggen – har inte haft tillgång till sax och den har vuxit med rekordfart. Riktigt skönt att få vara försenad för en gångs skull.

Sedan bar det av till Chinatown, måttligt roligt tycker jag. Jo, det är roligt att titta på alla människor, men alla butiker och stånd har precis samma saker – kopior av märkesvaror. De enda butikerna som avek var tygaffärerna och en hobbyaffär … Jag gick inte ens in i dem – var ju inte till att tänka på att handla något. Kompisen tittade på väskor och klockor – det blev några klockor och en väska. Vi tittade på några halsband i vackra stenar – men gubben var så ointresserad att vi gick. Kineser är inte så serviceminded – det vill helst bara ha pengarna. Kvitton är det inte tal om …

Vi satte oss för att dricka en kopp kaffe och innan jag ens hunnit röra om mjölken hade hon druckit upp sin lilla expresso. Jag sade till henne att jag sitter kvar och dricker så kan hon komma tillbaka om en stund. Hon såg riktigt lättad ut … 😉 Jag drack mitt kaffe i lugn o ro och konstaterade att det låg ett massageinstitut vägg i vägg. Det blev fotmassage för min del och kompisen fick shoppa vidare. Mina fötter är sig inte lika efter alla resor och stilla sittande. De är rejält svullna och när massösen satte händerna i dem vet jag inte vilket som dominerade – smärtan eller det sköna med massage. Jag slapp i alla fall shoppa – tråkig jag.

Kvällen avslutade vi med middag högt uppe i luften KL Tower. Hissen räknade inte våningar utan var 50:e meter.  Såg åtminstone 250 m skymta förbi. Vi landade på ca 340 meters höjd. Tornet är 421 meter högt. Utsikten var fantastisk … och vi kunde titta på Petronas Twin-towers . De var inte långt borta.

Nu sover kompisen igen och jag är jättetrött – man blir det när man inte får sova som man vill. Har ju lovat bilder – men finns inte en chans att jag orkar fixa. Det blir till att släcka lampan även för mig …

GRATTIS! Käre make på din födelsedag – som jag vet att du inte firar ensam utan i ett stort gäng av glada vänner …

Chinatown ...
Chinatown ...
Kunde ha varit en bättre kamera, men ger en uppfattning om en liten del av staden ...
Här kommer de berömda tvillingtornen "svepande" förbi ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *