Vörtbröd …

Så här blev de ...

I morse när vi vaknade så regnade det – skönt … Nu fick vi en långsam morgon. Tror att kroppen behöver vila ibland. Dessutom har jag så mycket som ska göras. Idag var det provbak av vörtbröd med olika mjölsorter för att hitta vilket som fungerar.

Det blev en kort promenad innan inköpet av jäst och mjöl. Jag började mäta upp mjöl och kryddor. Men som alltid fungerar det inte – det blev flera timmars telefonsamtal med goda vänner. Maken har nu lagt sig och jag har tagit ut första provbaket ur ugnen. Måste testa med mjölet- vi hittar inte samma mjölsorter här som de i den svenska kokboken.

Limporna ser bra ut och smakar bra, men jag litar inte på mitt smaksinne längre – någon annan måste provsmaka i morgon. Den andra omgången står i ugnen och de ska penslas med vatten om några minuter. Om ca 30 minuter ska de vara klara.

Jag kommer att provsmaka även dem – men det blir inte så bra – har blivit gluten intolerant. Men vad gör man inte för den goda sakens skull. Vi måste ha ett resultat till i morgon – då ska vi baka vörtbröd  till SWEAs julmiddag. Som backup har vi en man som bakar jättegott bröd – men det vore väl tusan om vi inte skulle kunna erbjuda vörtbröd också.

Nu ska jag strax lägga på en rulle med en deckare – någon ordning måste det vara – det är söndag kväll och då är det engelsk deckare som gäller. Vi får se om det blir Midsomer Murders eller Miss Marple. Poirot har jag tydligen glömt kvar i Sverige.

Ps. andra omgången blev också bra – så mycket vörtbröd som maken måste äta de närmaste veckorna …

Helt ok, om man gillar att gegga ...
Men det finns gränser ...
Nu är degen på plats i bunken och ser ganska normal ut ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *