Vita små prickar …

Solen sken på oss idag och trots att jag inte tycker jag varit i solen speciellt mycket så är det tillräckligt för att ansiktet ska glöda. Maken hade hört på radion att det var extra starka UV strålar idag – kanske var det så.

Idag fick vi ordning på vår lilla damm och nu porlar den så mysigt där ute. Vår gode vän, som brukade hälsa på oss här på ön, sa alltid: ”Måste ni ha den där på, man blir så pinknödig …”  J

Det tar tid att få till det på terrassen, så många spindlar som satt sina spår – på husväggen! De bygger sitt nät högt upp och sedan droppar de sin spillning på alla brädor ner till golvet, som blir alldeles vitprickiga. Visste ni att de lämnar vit spillning. Försökte torka av med en svamp, äkta tvättsvamp, men den lämnade ”ludd” efter sig. Bytte till trasa, den lämnade också ludd – träfasaden är skrovlig. Vet inte vilket som är bäst – vit spindelspillning eller ludd från svamp o trasa.

Vi fick inte båten i sjön idag heller. Vi får se om det ordnar sig i morgon, hoppas det. Det börjar kännas frustrerande att inte komma iväg för att göra nödvändiga inköp. Tänkte ta jollen idag, men det blåste för mycket. I o för sig inte farliga vågor, men jobbigt då det var motvind. Det börjar bli tomt i skåpen.

Men jag har kommit igång med mitt lapptäcke – svårt att bestämma färgerna bara …

IMG_0600

 

 

 

 

 

 

 


 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *