Vinprovning …

Av naturliga skäl så blev det lite sent i morse. Makarna var uppe före oss, och de gick ner för att rädda rosmarinen som blåste ner i natt. Vakten anlitades och nu står den på balkongen igen. Den var snustorr och det var antagligen anledning till att den kunde ramla över kanten. Den klarade sej trots allt ganska bra och krukan var bara lite stött i ena hörnet …!  Men en av plantorna – det är två – var lite spjälkad. Den har jag nu ”lagat” med maskeringstejp, inte det bästa, men man får ta vad man har, vi får se hur går.

Väninnan och jag var väldigt trötta, och ganska sega, men vi poade på och blev färdiga.Trots att det verkade som om våra makar varit färdiga i flera timmar och otåliga att ge sej av, så visade det sej att en hade inte ätit frukost och den andre hade inte duschat… Så väninnan och jag fick sitta och vänta. Så kom vi då iväg, efter några kvarter visade det sej att kartorna o broschyrerna låg kvar hemma, liksom bilpapperen. Vi vände tillbaka. Kraftigt försenade så var vi då äntligen på väg på vår vinprovartur. Vi började med lunch, på Netlingshof, sedan blev det vinprovning. Vi hittade till en ny, för oss, vingård med en fantastisk utsikt och en otrolig service – vinprovningen var gratis och det var goda viner. Det stod en stor grupp  med unga flickor där och provade. Om det berodde på att det var gratis, eller om det berodde på att han som serverade var en otroligt vacker och trevlig yngling, får vi inte veta … Hade jag varit 20 år yngre, …hmm .. 40 år yngre, så hade jag nog också hängt där på fredagseftermiddagen.

Vi kom hem med en massa goda viner i skiftande prisklass. En flaska öppnades direkt vid hemkomsten för att avnjutas på loftgången i eftermiddagssolen. Nu är värmen på gång igen.

Makarna fixade middagen, medan jag försökte att uppdatera detta, men hann inte med – och sedan har det varit Svensk Humor på DVD, lite svårt att koncentrera sej till Robert Gustafsson o de andra… så om det är lite osammanhängande, så …

img_2641.jpg

Det gäller att dokumentera allt, här är det Koi i förgrunden medan gamla hus förevigas i bakgrunden…

img_2643.jpg

Här gick det undan, fick bara med bakdelen …

img_2647.jpg

Expertpanelen …?

img_2648.jpg

Det är jag som kör …

img_2649.jpg

I de djupa källarvalven …

img_2656.jpg

Här är det på G …

img_2677.jpg

………..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *