Verkligheten kommer ikapp …

Idag har jag varit inne hela dagen, läst och lyssnat på radion. Inte samtidigt dock.

Nu börjar de olika partierna forma sig och berätta vad och hur de ska regera i landsting och kommuner. Ganska intressant, vallöften som visade sig vara bara vallöften, att det mesta verkar bli tvärtemot förra styret. Ännu märkligare med tanke på att Sverige är ett av de få länder som klarat sig från den stora ekonomiska krisen utan kännbara förluster. I många länder har människor fått gå från hus o hem. I Sverige har folk fått mer i plånböckerna. Vår nya finansminister påstår att ladorna är tomma …

Nu har man kommit med förslag om kommunal politiken i Stockholm – där vet man inte om man lyssnar på en satir eller om det är verklighet … Ska bli intressant att se hur det blir med alltihop. Vi har ju bytt mot Strängnäs och får se vad vi tycker när man börjar komma med förslag här.

Själv har jag fullt upp med mig själv, sitter och funderar så det knakar i de små grå. Hur jag ska fixa olika ”stationer” i vårt nu nygamla hem. Vissa områden fungerar inte ok. Jag mäter och planerar. Tittar i Ikea katalogen – lovar att man blir trött inom några minuter. Tycker den har blivit rörigare och mindre informativ. Den mesta informationen måste man hämta på deras hemsida. Vad är då meningen med en katalog. Letar på nätet, har ett nytt program som dottern försett mig med där jag kan ”klistra” in bilder på alla bra idéer jag hittar – men de börjar blir alldeles för många. Lägenheten är liten och jag lider av beslutsångest …

Gillar ni bilden? Den är ritad av Hans Lindström. Här är länken till hans sida:

http://www.bonton.se/sv/dagens

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *