Vattenplask…

Idag var det ingen snö, men temperaturen var inte mycket att hurra för. Men vi försökte oss på en promenad på eftermiddagen efter barnbarnets sovstund. Den blev mycket kort, promenaden alltså. Vi nöjde oss med att utforska en lågbrisbutik som finns i närheten. Vi fyndade bl.a. kanadensisk lax.

Sovstunden, däremot, hade nog kunnat pågå en bra stund, jag fick lov att väcka det stackars barnet. Vi försöker få honom på svenska tider, det har inte gått så bra hittills. Han somnar direkt och sover gärna länge på dagen, men natten… Då håller han stackars mamma vaken, det är ju hans dag. Vi håller tummarna i natt igen, för mammas skull – hon behöver all sömn hon kan få för att bli av med sin superförkylning.

Han är så rolig att titta på, så glad hela tiden, (utom när han inte vill sova på natten), och nu har han lärt sej att klappa händerna, och han klappar faktiskt så det hörs och han gör det gärna. Han älskar att läsa sönder tidningar, och när de gått sönder så äter han dem gärna. Han äter sin mat med god aptit, men… när det blir efterrätt så vill han inte ha. Han avskyr frukt, så idag gömde jag lite frukt i hans gröt. Han höll på att kräkas, och det var ingen teater… stackars barn, mormor som lurar i honom frukt… 😉 Får se vilken strategi vi använder imorgon.

Sedan var det dags för kvällsbad, i diskhon. Den fungerar bra än så länge. Vi tog bort mattan och sedan var det bara att torka upp och köket var nyskurat. Barnet var överlyckligt och plaskade på utan leksaker ända tills mamma ansåg att han skulle tvättas också… Efter badet sov han i en timme, och han har gjort oss sällskap ikväll, hur pigg som helst och glad… Vi får se hur natten blir…

img_8744.jpg

Inget fel på sömnen här inte….

img_8747.jpg

Vi har jätteroligt…

img_8758.jpg

Bäst att  blunda när det stänker så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *