Vårvindar friska, och varma …

Vasaloppet gick av stapeln idag. Det blev norskt i toppen och eftersom de hade ledningen från början tyckte jag att det var ganska trist att följa. Då var det roligare när man intervjuade de i de bakomliggande leden. Där såg det ut ibland som om de skulle byta till vattenskidor istället.

Själv tog jag en lång promenad längs vattnet i den kraftiga, men ljumma vinden. Det var verkligen vårkänsla i luften, ångrade att jag inte tänkt på att ta med kaffe. Solen sken och talgoxen visade sin glädje – liksom kråkorna. Isrester frasade mot stranden på vissa ställen. I skogen var det några blåsippsblad som visade sig, men inte mycket mer.

Hasseln blommar för fullt, även i den glänta där snön fortfarande låg kvar. Inte undra på att allergimedicinen kommer till användning. På andra sidan vattnet – norrsidan – ligger fortfarande ett tunt istäcke och någon slags farkost bullrade fram. Hade ingen kikare, men det var något med en stor fläkt där bak – vilket liv – kan det verkligen vara roligt att sitta och åka i en sådan när det är en så underbar dag …

20150308_134844

Sista resten ...?
Sista resterna …?
Men i den här gläntan låg det snö kvar - jätte kul att få plumsa lite ...
I den här gläntan låg det snö kvar – jätte kul att få plumsa lite …
Så här såg det ut åt andra hållet ...
Så här såg det ut åt andra hållet …
Där ute ligger det en flock med svart7vita ankor …

20150308_141855

Ser ni dem - alla sjöfåglar som ligger där ute ...?
Ser ni dem – alla sjöfåglar som ligger där ute …?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *