Varmt, varmt men torrt, torrt …

Ex hallon och gräsmatta ...
Ex hallon och gräsmatta, bara ogräset som är grönt ...

Jag har semester … jag läser … bara sitter och njuter av värmen med en bok och har nu plöjt tre tegelstenar. Emellanåt reser jag mig för att göra en livräddningsinsats för någon av våra växter precis innan de ger upp … Torkan är fruktansvärd, vinden blåser ljummet hela tiden och gör sitt bästa för att torka ut allt som växer på vårt berg. Ljungen är brun, gräset är torrt gult halm, alla mina hallon har torkat bort liksom de fåtal senblommande växter vi har. Körsbärsträdet slokar och bären består av en kärna omgiven av ett rött skal. Inte ens fåglarna vill ha dem. Annars brukar det vara fullt slagsmål om dem just nu – försöker lära fåglarna att de får äta där uppe – så äter jag där nere. Men i år hänger alla bär kvar i trädet, ja, inte ens jag vill ha dem. Det är med andra ord helt förfärligt just nu då vi ju inte vågar använda vårt brunnsvatten – man vet inte hur det kan gå, omgivna som vi är av saltvatten på vår lilla ö.

De hemska regnväder som har dragit fram över södra Sverige har vi följt på SMHI:s hemsida i form av radarbilder. Vi hade stort hopp om att vi skulle kunna ”drabbas” av något av dem och fylla våra vatten tunnor – men när de passerat Södertälje har de ”ramlat” ihop och blivit till intet. Alla de dagar som man lovat åska o regn, vi har förberett oss, dragit ur sladdar och antenner, bara för att sätta i dem nästa dag igen. Denna lek har vi ägnat oss åtskilliga gånger de gågna veckorna. Det har resulterat i 1 mm regn och 1 dm vatten i vattentunnorna – inte en enda åskknall (vilket jag är lika glad för). Nu vet vi inte hur det skall gå för våra stackars växter. De har tunnats ut genom åren, endast de som klarar torka har blivit kvar, men nu verkar smärtgränsen vara nådd för de återstående stackarna.

Vi har också varit ute på vift och besökt två andra skärgårdsbor, de har samma problem, men det hindrade inte att vi hade en skön och trevlig kväll med god mat. Ett trevligt avbrott i sommarvärmen.

Jag får leta vidare i bokhyllan och fortsätta att bara vara och njuta i värmen – jag klagar faktiskt inte …

GRATTIS! Johanna på namnsdagen …

Körsbär ...?
Slokande körsbär ...
Ett regnmoln, hurra ...!
Ett regnmoln, hurra ...!
Ja, det blev en mm och blött på golvet ...
Ja, det blev en mm och blött på golvet ...
Så här vacker utsikt här våra vänner ...
Så här vacker utsikt här våra vänner ...
Så här glada var vi ...
Så här glada var vi ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *