Varmt, men skönt …?

Den värme man lovade, den fick vi, vill jag lova. Termometern gick upp till över 35. I Sverige är det nästan lika mycket, men på andra sidan 0-strecket.

Vi skulle ha gäster på kvällen så jag och maken gav oss ut i butiken för att inhandla mat. De stora diskarna där man säljer vattenmeloner som ligger på is var i stort sett länsade. Folk vimsade omkring, liksom personalen. Vet inte om det berodde på värmen eller att man plockat bort både julpynt och stängt ner julmusiken. Rörigt och varmt var det i vilket fall. Jag hade min lista, men det tog ändå tid.

Hemma i köket var det inte mycket bättre – det blev rörigt och vimsigt. Har ni försökt att fixa något när det är 34 grader varmt i köket, då vet ni vad jag pratar om. Det hjälpte inte att fönstren var öppna, det var ett tillkämpat korsdrag av varm luft, som inte gjorde något för att kyla ner, men luften rörde sig i alla fall.

Vi skulle nu inte ha sittande bord och det var inte en massa långkok, men ugnen var jag tvungen att använda. Det kanske hade gått utan att starta den, men jag chansade inte. Det var lite svårt att tillreda och sedan kyla ner snabbt, det stackars kylskåpet gick för högtryck hela tiden – det gjorde jag också. Dvs det kändes som om trycket var mycket högt. Måste skaffa ett speciellt förkläde för varma dagar – något lätt tunt skynke, inte ett präktigt som står emot det mesta kladdet.

Gästerna kom och vi satt i ”korsdrag” och flämtade till solen försvann, då började luften att röra på sig lite och då kunde även vi röra oss lite.

När gästerna gått satt jag framför öppet fönster och lade pussel – det kändes nästan svalt – bara 26 grader …

2 reaktioner på ”Varmt, men skönt …?”

  1. Trodde det var för värmen ni höll till där på vintern… 😉 Fast det är klart värme ska upplevas med AC inomhus… 😉

  2. Jo, vi uppskattar mycket att slippa den kyla som är i Sverige just nu. Det betyder inte att vi måste uppskatta 36 grader …

    Du har alldeles rätt, man skall ha AC vid dessa temperaturer – men tack o lov så är det inte så många dagar om året. Puh …
    /M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *