Vara per meter …

Idag skulle det hända mycket i vår lilla värld. Hilda, som maken döpt henne till, skulle komma och städa. Vi skulle utnyttja vår lilla hyrbil till att åka ner på stan för att köpa gardintyg och annat tyg. Vi susade iväg, den är visserligen liten, men pigg och vi syns knappt i trafiken. Det gäller att hålla reda på de andra, som inte ser en.

Gardintyg inköptes på första stället, liksom foder – nödvändigt här. Sedan bar det av till tygdistriktet i stan. Vi kom in och jag hann precis köpa knappnålar, när man meddelade att butiken skulle stänga om 5 minuter … Det var fredag och ägarna + personal skulle gå till moskén. Jag hann köpa några meter bomull för tygtryck + bomull till lakan. (Har jag skrivit om att det inte finns bomullslakan att köpa här – om man inte spenderar en förmögenhet.) Sedan föstes vi mer eller mindre ut – vi var de sista som lämnade butiken. Jag var sur, personalen var sur – de missade ju de första 5 minuterna i moskén. En liten dam meddelade att man faktiskt öppnade en timme senare igen – det borde någon talat om meddetsamma.

Vi åkte ner till Waterfront och tröstade oss med en god lunch på vår stamrestaurang, som håller måttet mot alla som vi provar fram på. Vi kunde dessutom sätta oss hos vår lille favoritkypare. Så allt blev så bra igen. Vi njöt av utsikten, maten, servicen och värmen – som har kommit nu.

Maken skulle stanna kvar och handla julklappar, sa han, det visade sej senare att det inte blev några. ”Det fanns inga att köpa…”. Jag kröp in i den lilla bilen och drog tillbaka till tygdistriktet och gick in i en av de andra butikerna – som ju faktiskt inte stängt för lunch. Hittade riktig bomull till halva priset mot föregående butik, och personalen var trevlig. Gick tillbaka i muslimbutiken, som nu var öppen igen, men köpte inget – personalen var fortfarande inte trevlig, trots pausen på dagen. Sedan åkte jag hem, det är nu för varmt för att tänka shopping …

img_3134.jpg

Vår Neville, med sin ”boss” , som han säger …

img_3138.jpg

En del utsikt (hamnen), en del restaurang, en skymt av stamgäst och kypare …

img_3139.jpg

En glassstrut …?

img_3144.jpg

En del fartyg under reparation, en skymt av staden och ”Bordsberget” med sin duk …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *