Tvättbalja som fotbalja …

Hej, hej Stora båten ...
Hej, hej Stora båten …

Det var vackert väder i morse, men vindarna var fortfarande kalla. Dottern skulle ta barnen med till Rosendals trädgårdar, där  skulle hon träffa några svenska vänner, de håller kontakten via Internet, då de bor i olika delar av världen, men varje sommar försöker de ses i Stockholm.

Själv såg jag fram emot några timmar för mig själv då jag skulle försöka läsa ikapp några dagstidningar, mailen, min egen dagbok och SWEA åtaganden, MEN framför allt ta ett fotbad. Nu blev det inte riktigt så. Tvättkorgen var så överfull efter den senaste veckans regn. Så det var bara att ladda den ena maskinen efter den andra. Det blev 5 maskiner totalt. Tvättstrecket var begränsat.

Precis som jag satte ner fötterna i baljan, och skulle sträcka mig efter en dagstidning, så ringde telefonen, det var dottern som undrade när nästa buss skulle avgå, hon hade glömt tidtabellen. Jag, som begått ett misstag då jag gjorde i ordning fotbadet, fick lite problem med att stiga ur baljan. Jag skulle ha blandat i Three Tre Oil, men hade glömt flaskan i stan. Jag hade en flaska med nejlikolja, som är bra för så mycket, så jag skvätte i lite. – Det var verkligen oljigt och luktade pepparkaksbad. Men det vägrade att lösa upp sig i vattnet. Så det flöt orangebruna klumpar omkring i badet. Så för att kunna gå på ett golv, var jag tvungen att torka av fötterna ordentligt …

Jag satte sockor på fötterna och åkte över för att hämta dem. Båten är mer långsam än vanligt – antagligen massor med vatten under durken och en motor som protesterar – tändstift eller filter eller båda dera – det vet jag inte. Inte maken heller …

Solveig och ”Stjärna” – ni som har svarat på mina inlägg. Jag har svarat på era kommentarer, men de kommer tyvärr inte in på dagens inlägg och inte heller på den dag ni skrivit – jag vet inte vad som gäller. Jag svarar alltid, men man får kanske leta sig bakåt … Inget jag råder över, tyvärr.

Barnbarnen skall åka in till stan ...
Barnbarnen skall åka in till stan ...
Äntligen kunde jag lätta på trycket i tvättkorgen ...
Äntligen kunde jag lätta på trycket i tvättkorgen ...
Vad bryr väl jag mig om storleken ...
Jag har fullt upp med att hantera den här ...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *