Två glada amatörer …

Idag kom Handyman, trots att han inte skulle komma förrän i morgon. Han och hans medhjälpare bankade loss i köket, igen. Skåp åkte ner och det sågades och borrades, dammet låg som en dimma över hela lägenheten. Det som var felmätt bankades in på plats, jag erbjöd dem att låna min gummihammare, för att inte allt skulle bli sönderslaget…  Den nya bänkskiva som han skaffat hade blivit fel i måttet, så nu har vi en skarv, men inget sitter fast hos dessa herrar – allt går att ordna. Man får inte titta för mycket på finishen. Bara att köra genom Photoshop och använda softpenslen, så ser det fint ut.

Vinstället har kommit upp på annan plats, och när jag lade tillbaka vinflaskorna så rullar de mot ena sidan. Det är inte vattenpass som gäller – har aldrig sett att han har något vattenpass. Det är han som satt upp en del krokar och våra gardinstänger … Jag sade till maken idag att nu vill jag ha en egen borrmaskin, så jag kan sätta upp vissa saker själv. Maken som är måttligt road att sådana arbeten, tycker det är toppen att leja bort. ”Visserligen har väl Malcolm inte det bästa ögonmåttet, men …”

Imorgon skall de komma och spackla, sedan blir det målning på onsdag. Då skall jag se till att jag har täck in allt innan. Helst skulle jag måla själv, men maken protesterar. Han blir trött av att bara tänka på att jag skall göra något. Jag kan ju ifs bestämma själv, och har bestämt att jag skall vila istället, det får bli som det blir och det är väl inte värre än att jag målar om en vacker dag. Idag när jag kom in i köket – där man lagt på vår nya bänkskiva – och på den stod båda två och jobbade med att få överskåpen på plats. En massa murbruk, gamla skruvar och spikar låg också på skivan. Jag sade att jag ville att de skulle lägga på tidningar för att skydda skivan, så de sopade ner alltsammans på golvet och tidningarna kom på, men för sent tyvärr. Skivan är redan skadad. Men fint blir det, med softglasögonen på …

img_2469.jpg

Här kommer ett av skåpen ner, det satt uppe med spikar  …
img_2471.jpg

Här agerar Rice både stöd och vattenpass, mycket effektivt …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *