Tröster gök och VM seger …

Vilka dagar – vädermässigt. Idag var det så varmt att vi inte orkade sitta ute och äta lunch. Det fick bli inne i köket. Vi följer flugsnapparens utforskande av de tre (!) holkar han nu har till förfogande. I morse hade han hittat den nya ”tjusiga” holken. Nu är det bara att vänta på honan/honorna, det är hon/de som avgör vilken holk som ska tas i besiktning – han är ju bigamist.

Svalorna har varit här idag och gjort sina lovar runt husen igen. Göken har hoat i skogen, idag som öster gök – dvs tröstergök. Han var riktigt nära – roligt, det är många år sedan jag hört en gök så nära – men, man vet inte om man ska vara glad när man hör honom eller inte. Lyckas han med sin häckning så är det ju något annat par som misslyckas med sin – dvs de får föda upp en annan arts avkomma.

Just nu pågår VM-finalen mellan Sverige och Schweiz – väldigt spännande, men jag klarar inte sådant. Hinner heller inte se pucken så föredrar att titta på annat och lyssna till resultatet efteråt. Håller med den som sa att någon kanske tror att ”vi” spelar final mot varandra. När vi talar om att vi är från Sverige vet alla precis var det är – men i de flesta fall är det Schweiz man menar.

Men, nu har jag suttit med blicken fastnaglad vid TV-rutan och sett den sista perioden. Vilken spänning – även om jag fortfarande inte ser pucken. Men jag hör på publiken och reportrarna om den går i mål eller inte. På reprisen i ultrarapid är det inga som helst svårigheter att se den. Måste erkänna att jag inte trodde att jag skulle bry mig så mycket om Sverige vann eller förlorade – alla lag kämpar ju om segern. Men, visst var det fantastiskt – helt otroligt faktiskt  …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *