Tågymnastik …

Idag har jag fortsatt mina turer inom vården, jag har besökt min sjukgymnast på Värmdö – hon är bara så bra. När jag är där så känner jag att om jag fick vara med henne några timmar då och då i veckan så blir jag snart bra. Men det var sista gången idag. Hon skall nu ha semester i en månad och när hon kommer tillbaka så har jag rest.  Jag fick stränga order om att inte lyfta något tungt med min arm och vara försiktigt i största allmänhet med den. Hur nu det skall gå till när man reser som vi gör. Väskan packas till mesta möjliga gräns med allt som skall med. Då talar vi inte kläder utan, julmat, böcker, filmer , ja, allt typiskt ”svenskt” som vi gärna vill ha med oss där nere. Inte minst datorn o alla prylar till den som väger och som måste vara handbagage …

Vi får se nu hur det går, jag har fått tid hos en annan sjukgymnast om två veckor. Har ingen aning om hur hon är, bra hoppas jag.

Annars så har dagen ägnats åt bilder i datorn igen, inte så mycket annat jag kan göra, för även om jag pinnar på rätt bra (på fel sätt, visserligen) så mäste jag sitta med foten i högläge fortfarande. Trodde allt var bra och struntade i det, men det straffade sig meddetsamma. Stora blånader uppstod och svullnad. Men numera finns salva mot sådant – hade jag ingen aning om. Vet inte hur pass det hjälper eller om det är högläget som är viktigast, för foten är nu mindre blåflammig. Men med gymnastiken går det inget vidare, dvs jag gör inga framsteg, kan böja tån mindre nu än första veckan, vilket även doktorn påpekade … Så jag sitter verkligen och böjer och töjer och drar och spretar. Det gör ont och tar emot, men tycker inte att det blir något resultat. Doktorn sade att det nog kan ta någon månad till o med, så det är tur att vi skall till ett varmare klimat så jag kan fortsätta med mina öppna skor.

Kameran har bara varit framme för att fota – ytterligare en solnedgång – det händer inte så mycket mer här 5 trappor upp, så det får bli något från de senast scannade bilderna igen. Det är ju där i gågna tider som jag tillbringar mina dagar just nu  …

pia-04.jpg

Min mamma, lillasyster och jag år 1952.

Hon hade kräkts ner sin klänning och fick sitta i underkläderna … …

pia-22.jpg

Farfar och jag på väg till eller från kyrkan …

2 reaktioner på ”Tågymnastik …”

 1. Hej!
  Vad roligt att få se gamla bilder på dig och din mamma och även de andra. Din farmor var riktigt vacker. Vad skönt för dig att din tå håller på att bli bra och att du inte stött på några bakterier. Jag är riktigt avundsjuk på dig som du kanske förstår. När åker ni igen, är det om en månad eller fjorton dagar.

  Vi har inte hunnit med någon resa i sommar men vi får väl ta den nästa år. Tiden går så fort och nu är det bara att jobba på ett år igen. Ha det bra och hälsa Jan.

  KRAM SOLVEIG.

 2. Jo, det går framåt, jag pinnar på riktigt bra. Ser fram emot resan nästa år, tiden går ju så fort här i Sverige … 😉
  Kram
  M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *