Tack o lov för ärliga människor …

Nu är vi återigen på ön.

Jag gick ut på altanen i kväll med min mugg med kvällste – rooibos, ett buskte från Sydafrika. Har rest igenom landskapet där teet växer och kan intyga det växer som stora buskar/grästuvor. Det innehåller inte det stimuleringsmedel, som vanligt te gör, vilket har samma effekt som koffein, vilket i mitt fall är = kan inte sova.

Kvällarna är nu så mörka att man kan bryta nacken av sig för att beundra stjärnhimlen … Så länge sedan jag gjorde det i Sverige, jag vet inte längre var jag ska leta efter de speciella stjärnbilderna. När jag befinner mig i Sydafrika hittar jag bl.a. Södra Korset och Karlavagnen, den ligger i horisonten och är upp o ner …

Har inte skrivit här på länge, vill att denna plats ska vara ett ställe där jag skriver av mig min glädje och vill gärna försöka få till lite humor. Det är långt ifrån den känslan nu kan jag meddela. Det finns mycket i mitt liv som är fyllt med glädje, men just nu är starka krafter igång för att åstadkomma motsatsen.

Men, kan berätta att här – i samband med sommarstugan – har vi goda människor. Vi bor på en ö, som de flesta vet. Det innebär att vi behöver egen båt och i den ska allt fraktas över och soporna tillbaka. I måndags bestämde vi oss för att åka hem till Strängnäs. Bilen behövde service – vi hade en varningslampa som lyste. Med den moderna tekniken fick vi veta att det var Bypass ventilen.  Helt fantastiskt, man kopplar in en dator i ett uttag som sitter under ratten och där kan man se var felet är. Vi besökte några verkstäder här i Värmdö, de hade inte tid och då bestämde vi att vi åker hem och fixar det i Strängnäs. Det skulle ändå bli regn (hurra!), vi kunde lika bra åka hem.

Vi lastade båten med många väskor, för många – vi förbereder hemflytten inför hösten – vi klarade inte av att hålla reda på alla … När vi kom hem visade det sig att min datorväska där min dator, huvuddatorn, med allt saknades. Även om det dröjde några timmar innan jag saknade den.

Jag kan lova att det blev många minuter och många turer till o från bilen innan vi kunde konstatera att datorväskan inte var med … Hysterin var inte långt borta. Denna dator lämnar normalt inte hemmet, den har inget lösenord. Det blev något fel för några år sedan när man bytte hårddisk och det installerades inget lösenord. Allt information, alla länkar till allt ligger på den.

Panik, efter att vi nött en ränna i parketten så sansade vi oss och  ringde grannen på ön, som satte sig i sin båt och åkte över till fastlandet för att se om den var kvar bredvid sophuset där vi ställt den. Jo, han hittade väskan, någon vänlig själ hade ställt väskan bakom sophuset. Vilka hjältar. Upphittaren och grannen …

När vi kom tillbaka dag, ställde vi bilen bredvid sophuset för att lasta av. Där stod en kasse, det visade sig vara vår kasse, inköpt i Sydafrika – i den låg återvinningsburkar o flaskor. Snacka om ärliga och hyggliga grannar …

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *